Mannes Hofsink nieuwe dirigent bij Wijker Kunst

Vlnr Gerrit van de Belt, voorzitter Jacob Boorsma en dirigent Mannes Hofsink.
Foto: Wijker Kunst

De Wijk – Een regel uit het bekende gedicht van Herman Gorter, ‘mei’, is zeer van toepassing op zangvereniging Wijker Kunst uit de Wijk. Mannes Hofsink nam daar het dirigeerstokje over van Bert Lammers.

Lammers was ruim 30 jaar dirigent bij de Wijker zangvereniging. De verenigoing zat met het probleem waar ze zo gauw iemand konden vinden, die deze ruim 70 jaar oude zangvereniging, bestaande uit een vrouwenkoor, een mannenkoor en een gemengd koor, in goede muzikale banen kan en wil leiden.

Beiaardier

Wijker Kunst vond in Meppel de huidige “Meppeler van het jaar 2018” Mannes Hofsink, 37 jaar oud, organist en beiaardier van de Grote Kerk, bereid om het stokje over te nemen. Beide partijen spraken af ,dat men een proef/inloopperiode van een half jaar zou inlassen.

Dat halfjaar was onlangs, op de eerste repetitie van het jaar 2019 voorbij en het bleek dat bestuur, dirigent en leden uitermate tevreden waren over de gevolgde werkwijze. Dus kon algemeen voorzitter Jacob Boorsma, na een inhoudsvolle nieuwjaarstoespraak, samen met dirigent Mannes Hofsink en algemeen secretaris Gerrit van de Belt, het contract voor een langer samenwerkingsverband, ondertekenen.

In het komende voorjaarsconcert is Wijker Kunst met de nieuwe dirgent in een nieuwe lente met een nieuw geluid te horen.

Reacties