Kinderwagenmuseum krijgt traplift van Henk Calon

Marianne en Melle Elsinga met Henk Calon (rechts).
Foto: Eigen foto

Echten – Met dank aan de eigenaar van Henk Calon Trapliften, heeft het Nostalgische Kinderwagen- en Poppenwagenmuseum in Echten sinds vanmorgen een traplift. Eigenaar Marianne Elsinga is er bijzonder blij mee, want dat betekent dat bezoekers die niet zo goed de trap op kunnen, nu ook de collectie kunnen bekijken die daar staat uitgestald.

Het balletje kwam aan het rollen toen Henk Calon uit Rhoon, die een loods heeft in Uffelte, het verhaal over het Kinderwagenmuseum in de Meppeler Courant las. Daarin verzuchtte Elsinga dat het mooi zou zijn als er een traplift zou komen en dat daar al verschillende fondsen voor waren aangeschreven. Calon nam contact op met Marianne Elsinga en besloot geheel gratis een traplift te plaatsen. Dat gebeurde dus vanmorgen en de lift werkt nu al prima.

Calon heeft een bedrijf dat niet alleen in trapliften doet, maar ook til-, platform- en plafondliften. tevens is hij gespecialiseerd in woningaanpassingen. De plaatsing werd vanmorgen eventjes gevierd. Het museum is pas sinds de zomer gevestigd in Echten, in de voormalige galerie van Erik Zwezerijnen. Daarvoor zat het in Nijeveen. Op zondag 23 december heeft het museum een speciale kerst-openstelling. Buiten staat een marktkraam waar glühwein en knijpertjes te verkrijgen zijn. Het museum is die middag open van 13.00 tot 16.30 uur, entree bedraagt 3 euro, dat is inclusief de kniepertjes en glühwein. Ook de kerstversiering is aangepast aan de tijd van vroeger.

Lees ook Kinderwagenmuseum op z’n plek in Echten

Reacties