Kleindierenvereniging DWO de Wijk is 75 jaar

Kleindierenshow.
Foto: Artizzl Media

De Wijk – Konijnen en Pluimveevereniging  DWO uit de Wijk bestaat 75 jaar. Daar wordt bij stilgestaan tijdens de jubileumshow op vrijdag 14 en zaterdag 15 december in de sporthal van de Wijk. De show wordt mede mogelijk gemaakt door een enthousiaste groep helpers en de financiële steun van een groot aantal adverteerders.

Er worden vele rassen hoenders, dwerghoenders, sierduiven, siervogels, en konijnen tentoongesteld. In totaal 360 dieren, onderverdeeld in 90 hoenders en dwerghoenders, 211 konijnen, 7 siervogels,  en 51 sierduiven.

Alle dieren worden vrijdag door ervaren keurmeesters gekeurd op het wel of niet voldoen aan de eisen die worden gesteld in de betreffende kleindierstandaard. De opening wordt vrijdagavond om 19.00 uur verricht door burgemeester Roger de Groot.

Tijdens de tentoonstelling is er een quiz met  mooie prijzen. Voor de kinderen is er een knuffelhoek. Dus alle reden om een kijkje te komen nemen. De openingstijden zijn vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Reacties