Kinderen redden Sinterklaasfeest in Koekange

Koekange – De kinderen van Koekange hebben vanmiddag hun uiterste best gedaan om het Sinterklaasfeest in hun dorp te redden. De Goedheiligman was namelijk ontvoerd door een aantal boeven en die eisten een aanzienlijk aantal gouden dukaten. Dankzij de behulpzaamheid van de jeugd kwam het allemaal goed en kon de Sint gered worden uit een ballonmandje bij het sportveld.

Normaal komt Sinterklaas met een koets aan bij de kerk aan de Kerklaan, daar stonden de kinderen met hun ouders dan ook weer te wachten, net als burgemeester Roger de Groot. Even verderop speelde een aantal muzikanten van muziekvereniging Bergklanken, maar geen spoor van Sinterklaas. Totdat de zwarte Pieten aan kwamen lopen en vertelden wat er aan de hand was. De kinderen schoten direct in de hulpstand en speurden de hele omgeving rond de kerk af. In sloten, onder struiken en op het volkstuincomplex tussen de boerenkool. Het leverde ruim twintig gouden dukaten op, overigens mooie werkstukken van diezelfde kinderen, en dat moest genoeg zijn om de Sint te redden.

Eerbiedwaardig

Maar waar was die Sinterklaas nu eigenlijk? Onder leiding van de burgemeester en de Pieten toog de jeugd, op eerbiedwaardige afstand gevolgd door hun ouders, in stoet door het dorp op zoek naar hun weldoener. Ook hier waren op verschillende hoeken weer Bergklanken te vinden, bij het sportveld aangekomen werd de Sint hoog in de lucht ontwaard. De boodschap van de boeven was om de dukaten in een kist te deponeren, waarna Sinterklaas de ballonnen moest losknippen. Dat was het signaal waarop het mandje naar een lager niveau ging en Sinterklaas veilig kon uitstappen. Eindelijk kon Roger de Groot Sinterklaas de hand schudden. Te voet ging het naar dorpshuis De Schakel voor nog een gezellig samenzijn met leuke activiteiten voor de jeugd tot en met groep 4. Het Sinterklaasfeest in Koekange is gered.

Reacties