Criminaliteit in De Wolden weer gedaald

Foto: Robotclaw666 / Photo / CC BY

 

Misdaadmeter

Weinig criminaliteit en zelfs nog minder dan bij de vorige meting: De Wolden doet het weer prima in de Nationale Misdaadmeter. Opvallend is wel dat binnen de gemeente de plaatsen Koekange en Ruinen de uitschieters zijn. Voor zover er criminele activiteiten zijn, vinden ze meestal daar plaats.

Daling

In 2014 is het aantal aangiftes van woninginbraken met 30% gedaald en het aantal aangiftes van inbraken uit schuurtjes en diefstallen uit auto’s zelfs met meer dan 50%. Alleen het aantal aangiftes van vernielingen is licht toegenomen, van 60 in 2013 naar 63 in 2014.

the-burglar

Burgemeester De Groot: “Ik ben blij met deze cijfers en wil mijn waardering uitspreken voor de inzet van politie en inwoners in het afgelopen jaar. Verschillende initiatieven hebben een bijdrage geleverd aan een veilige leefomgeving in De Wolden.” Burgemeester De Groot: “De inzet van inwoners is belangrijk bij preventieve acties, maar kan ook bijdragen aan het oplossen van bijvoorbeeld een woninginbraak. Sinds eind vorig jaar is Burgernet actief in onze gemeente. Ik wil inwoners oproepen om zich hiervoor aan te melden. Mocht er iets aan de hand zijn, dan kunnen zij tips aandragen via Burgernet.” Aanmelden voor burgernet kan via www.burgernet.nl.

Reacties