Groot aantal mr. Harm Smeengediploma’s uitgereikt

Alle gediplomeerden.
Foto: Eigen foto

Hoogeveen – Op de locatie Eduwiek van het Roelof van Echtencollege in Hoogeveen werden zaterdag vele mr. Harm Smeengediploma’s uitgereikt. Dit erediploma is bestemd voor Drentse leerlingen van de basis- en kadergeroepsgerichte Leerweg die geslaagd zijn met alleen maar goede cijfers op hun diploma.

Daarnaast moeten de leerlingen zijn opgevallen door hun sterke sociale gedrag of een meer dan uitstekende werkhouding. Dit jaar zijn twaalf leerlingen door hun mentor voorgedragen en zij mochten dus zaterdag het diploma in ontvangst nemen.

Sterke punten

In aanwezigheid van drie achterkleinkinderen van mr. Harm Smeenge werden de leerlingen toegesproken. Daarbij werden hun sterke punten nog eens benoemd. Mr. Harm Smeenge leefde van 1852 tot 1935. Hij heeft zich in zijn lange politieke carrière altijd sterk gemaakt voor de provincie Drenthe en daarbij met name voor het ambachtsonderwijs. Het mr. Harm Smeengediploma wordt sinds 1919 uitgereikt. Daarbij wordt nog altijd gekeken naar de uitgangspunten zoals die destijds zijn geformuleerd: goede cijfers en een goede werkhouding.

Reacties