Aaltje Noordhuis is nu ook honderd jaar

Ruinen – Aaltje Noordhuis uit Ruinen is vandaag honderd jaar geworden. Samen met haar 102-jarige man Arend en de familie werd dat uiteraard gevierd. Een bijzonderheid is dit echtpaar zeker: niet alleen allebei de honderd gepasseerd, ook zijn ze sinds januari al 80 jaar getrouwd. Nog een maandje en ze pakken het Nederlands record.

De echtelieden werden geboren in Ruinen in een tijd dat de Eerste Wereldoorlog zo’n beetje voorbij was. Ze denken wel eens terug aan de Tweede Wereldoorlog. ‘We hebben veel meegemaakt. Het was een moeilijke tijd. Daar dacht je toen niet aan, want je moest erdoorheen zien te komen’, weet Aaltje.

Ze woonden veertig jaar in Echten op een boerderij, war hard gewerkt werd. ‘Ik was smidsdochter en moest ineens boerin worden’, zei ze daar al eens over. Dat het een bijzonder stel is, blijkt wel uit de vele anekdotes. De echtelieden namen als zeventigers zwemles. Arend Noordhuis haalde zijn zwemdiploma. Als tachtigers zaten ze met hun familie in een luchtballon en zweefden ze boven Zuidwest-Drenthe, de regio waar ze zo van houden. Vandaag kwam burgemeester Roger de Groot alweer voor de derde keer met bloemen op bezoek. Alleen was de complete vaderlandse pers, die in januari aan De Heurinks in Ruinen te vinden was, nu niet mee.

Reacties