Fietsenwinkel en restaurant in oude gemeentehuis Ruinen

Arnt Wheelworks / Bikeshop komt in de kelder van het oude gemeentehuis.
Foto: Artizzl Media

Ruinen – Het oude gemeentehuis van Ruinen krijgt nieuwe bewoners. Tweewielerspeciaalzaak Arnt komt in de onderste verdieping, de oude raadzaal wordt verbouwd tot restaurant. Gert en Roelie Boverhof gaan daar per 1 februari verder met hun herberg, maar dan onder de nieuwe naam Het Wapen van Ruinen.

Het oude gemeentehuis is gekocht door een aantal ondernemers die de ruimten verhuren. Croissanterie An de Brink blijft gewoon in het pand gevestigd en krijgt zelfs meer mogelijkheden. Wat de ondernemers betreft is dit een prachtige mogelijkheid om het pand een nieuwe toekomst te geven en betekent het een mooie opwaardering van de Brink.

Gert en Roelie Boverhof bestieren al enige jaren De Herberg van Rune aan de Westerstraat, maar zitten net een beetje te ver uit het centum. Met de verhuizing gaat voor het ondernemende horecapaar een nieuwe toekomst. ‘Het concept en het team blijven hetzelfde, alleen de naam en locatie veranderen’, zegt Roelie Boverhof. De Herberg van Rune blijft tot die tijd gewoon geopend.

Fietsbeleving 

Komend jaar verhuist Arnt Wheelworks / Bikeshop ook naar het voormalig gemeentehuis aan de Brink, waar in de vroegere kelder een 400 m2 grote fietsbeleving gecreëerd wordt. ‘Door enorme groei moeten we helaas ons huidige knusse winkeltje achter ons laten, maar daar komt heel wat voor terug. Met veel meer presentatieruimte vullen we het gat in het dorp op gewoon fietsgebied en ebikes, en daarbij komt onze sportspeciaalzaak veel ruimer aan bod. Daarnaast breiden we de werkplaats fors uit en gaan we de fietsverhuur oppakken’, laat Arnt blij weten. ‘We verwachten medio januari 2019 de deuren te kunnen openen.’

Reacties