Berkenhof-pioniers 65 jaar getrouwd

Echtpaar Van der Veen 65 jaar getrouwd, hier met de burgemeester en dochter Ria.
Foto: Artizzl Media

Kerkenveld – De allereerste bewoners van welke Berkenhof dan ook waren Trijntje en Jantinus van de Veen. Dinsdag vierden ze daar hun 65-jarig huwelijksfeest in goede gezondheid en in opperbeste stemming.

Geboren in Ruinerwold en Koekange belandden Trijntje en Jantinus van der Veen 6,5 jaar geleden in Kerkenveld. De 85-jarige Trijntje zat nog in Reggersoord in Meppel, maar gelukkig voor het paar konden ze een plek bemachtigen in De Berkenhof. Het was toen een primeur, want Kerkenveld kreeg het eerste woonzorgcentrum van Jacqueline Smit en Meta Kroon. Later volgden achtereenvolgens Ansen, Havelte en onlangs nog Fort.

Voor Trijntje was misschien wel het mooiste dat ze weer herenigd kon worden met haar man Tinus (88). ‘Wij wonen hier heerlijk en hebben het nog steeds naar onze zin’, zegt Jantinus voordat de gemeenschappelijke woonkamer helemaal vol is met bewoners en familie.

Dorpsfeest

Ze leerden elkaar kennen op het dorpsfeest van Koekange, waar Tinus als spekbrander naartoe was getrokken. Het klikte direct en een huwelijk werd in 1953 gesloten. Zes kinderen, elf kleinkinderen en een handvol achterkleinkinderen waren het resultaat van deze liefde.

De Van der Veens hebben 58 jaar een bouwbedrijf gehad aan de Koekanger Dwarsdijk, dat werd later overgenomen door hun zoon. ‘We hebben vooral woningen gebouwd’, kijkt Tinus terug. ‘En veel ligboxstallen bij boerderijen.’ Trijntje deed administratief werk, onderhield de grote tuin en had de huishoudelijke taken. ‘Op zaterdag veegde ik de werkplaats aan’, lacht ze.

Reacties