Vrouwen van Nu genieten van wandeling in Ruinen

Ruinen – Goedgeluimd gingen donderdagmorgen ongeveer 250 dames vanuit Buitencentrum De Poort op stap voor een mooie wandeling. Het mooie weer zorgde al bij de start voor een opperbeste stemming, de route van 8 of 12 kilometer maakte het alleen maar mooier. Het waren allemaal leden van Vrouwen van Nu die voor de maandelijkse provinciale wandeling naar Ruinen waren gekomen.

De plaatselijke afdeling had voor het eerst sinds 2014 de organisatie van deze wandeling weer op zich genomen. Een speciale commissie van vier personen stond garant voor een feilloze organisatie, er was hulp van 25 vrijwillige dames voor zaken als inschrijving en hulp onderweg.

‘Het is heel erg leuk om dzee wandeldag te organiseren’, zegt Wemmy Hoogeveen namens de organisatie. ‘De meesten van ons wandelen vaker mee en we weten dus hoe het is om gastvrij ontvangen te worden. De sfeer was hier direct gezellig, het is ook een sociaal gebeuren’, zegt Hoogeveen in De Poort, terwijl op de achtergrond het geluid van muntjes te horen is. De opbrengst wordt nauwkeurig geteld. Het zijn geen dure wandeltochten, maar zonder sponsoring kan het allemaal niet. Er stonden overigens niet alleen dames uit Drenthe aan de start. ‘We hebben een groep uit Heerde in Gelderland, maar ook uit Friesland en Overijssel. Die samenbinden het leuk om eens een nieuw gebied te ontdekken.’

Mooie omgeving

De route is door de commissie zelf uitgestippeld, de leden kennen de mooie omgeving als geen ander. ‘We proberen natuurlijk de sterke punten van Ruinen mee te nemen, zoals de schaapskooi, de molen en het Dwingelderveld. De sport is voor een volgende keer weer een andere unieke route uit te stippelen.’

De meeste deelnemers liepen de 8 kilometer, meer getrainde vrouwen pakten vier extra kilometers. Wemmy Hoogeveen ziet de verbinding tussen al die verschillende Vrouwen van Nu. ‘Deelnemers zijn ook erg enthousiast en verrast door de startlocatie, die veel dames nog onbekend was. Ook mooi is dat onze leden met eigen ideeën komen. Zo heeft de Tuinclub gezorgd voor de bloemen in de melkbussen buiten en de bloemstukjes op tafel binnen. Het zijn kleine dingen, maar die bepalen de sfeer wel’, weet Hoogeveen.

Na gedane arbeid is het goed lunchen: bij De Poort stond soep met brood klaar. Ook onderweg was het genieten. Zo lagen bij de schaapskooi 260 stuks fruit klaar en werden bij molen De Zaandplatte knijpertjes gebakken voor de hongerige wandelaars.

Reacties