De Heidevlinder beschikt over een toplocatie

De puzzelstukjes worden gelegd bij de opening.
De puzzelstukjes worden gelegd bij de opening.
Foto: Artizzl Media

Zuidwolde – Kindcentrum cbs De Heidevlinder in Zuidwolde blijft maar groeien. In het hoofdgebouw werd ruimte gemaakt voor een extra peutergroep, tevens werd Heidelaan 3 toegevoegd, waar de groepen 7 en 8 nu les krijgen.

Vrijdagmiddag vond de feestelijke opening plaats, waarbij schooldirecteur Anne van de Giessen de laatste puzzelstukjes gelegd zag worden. Dat gebeurde onder andere door wethouder Jan van ’t Zand, omdat de gemeente een deel van het pand verhuurt. Ook directeur Henk Bremer van Tref, christelijk onderwijs in Zuidwest-Drenthe, legde een puzzelstukje, en de oude en de nieuwe voorzitter van de Ouderraad schoven aan. De Ouderraad had voor twee digitale schoolborden in de nieuwe lokalen gezorgd.

Te krap

‘Vorig jaar begon het te kriebelen, de school groeide wel heel erg hard. Ik was al een paar keer naar Wim Lutgendorff geweest, de voorzitter van de Raad van Toezicht. Wat als het allemaal te krap werd hier? In februari bleek dat Doomijn uit het gebouw ging, er kwamen weer wat puzzelstukjes bij en we konden er mee door’, keek Van de Giessen terug. Tref zegde de financiën toe, er werden vele muren weggehaald en in een half jaar tijd werd alles verbouwd. Het pand voor de hoogste twee groepen werd verbouwd tot twee uitdagende lokalen voor het onderwijs van de toekomst. De werkplekken, onder meer gemaakt van houten pallets, kunnen zowel staand als zittend gebruikt worden en werden door de creatieve Van de Giessen zelf in elkaar gezet.
De Heidevlinder telt inmiddels 234 leerlingen en de groei is er nog niet uit.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen