Lezing ‘Hoe houd ik mijn hersenen gezond’

Lezing hersenstichting.
Foto: Artizzl Media

Zuidwolde – Heeft u altijd al meer willen weten over de hersenen? In samenwerking met de gemeente De Wolden houdt de Hersenstichting op donderdagmiddag 1 november een lezing in het gemeentehuis in Zuidwolde van 14.00 tot 16.00 uur. Moniek Beltman van de Hersenstichting zal uitgebreid vertellen over het thema: “Hoe houd ik mijn hersenen gezond?”

Onze hersenen zijn belangrijk bij alles wat we doen: van lopen tot onthouden en van emoties tot ingewikkelde denkprocessen. Onze hersenen maken ons tot wie we zijn. Maar gezonde hersenen zijn niet vanzelfsprekend: Veel mensen krijgen gedurende hun leven te maken met een hersenaandoening. Gelukkig is er ook goed nieuws. U kunt zelf veel doen om uw hersenen in een zo goed mogelijke conditie te houden. Zoals voldoende slaap, regelmatig bewegen en een gezonde voeding. Daarnaast is het belangrijk om de hersenen uit te blijven dagen. U krijgt tijdens de lezing Hoe houd ik mijn hersenen gezond meer concrete tips. Hoe eerder u daarmee begint, hoe groter de kans dat ook uw hersenen tot op hoge leeftijd actief blijven.

Deze middag is voor medewerkers van het gemeentehuis, vrijwilligers van de Hersenstichting en andere belangstellenden.  Er zijn nog plaatsen beschikbaar.  Aanmelden is verplicht en kan bij regiovertegenwoordiger Joke Berendsen [email protected]  

Reacties