Werelds feest op CBS De Arendsvleugel

Klankenkaravaan bij de Arendsvleugel.
Foto: Arendsvleugel

Ruinerwold – De Klankenkaravaan en juf Akkelien zorgden donderdag 4 oktober voor een grote feestdag op de Arendsvleugel te Ruinerwold. De Klankenkaravaan kwam met een bestelauto vol djembés, Afrikaanse trommels en percussie-instrumenten, Didgeridoos uit Australië, Samba muziekinstrumenten uit Zuid-Amerika en een Gong-instrument uit Azië. Alle leerlingen gingen vervolgens enthousiast aan het werk om ’s middags een presentatie voor ouders te verzorgen.

In workshopvorm lukte het om de leerlingen vaardig te maken op de muziekinstrumenten. De hele ochtend voerde de muziek de boventoon op school. Op de Arendsvleugel vormt muziek de rode draad door de Muziekimpuls-subsidie. Samen met muziekvereniging de Bergklanken wordt er drie jaar lang veel energie gestoken in dit vak.

Buddingehof

’s Middags zaten alle leerlingen om 14.30 uur klaar in de Buddingehof om een muzikale voorstelling te geven voor hun ouders, opa’s en oma’s en andere belangstellenden. De kleuters maakten er een Chinees feest van: Een optocht met maskers, een Chinese draak en muziek. Vervolgens Down Under oftewel Australië, het land van de Kangoeroes; de leerlingen presenteerden een muzikaal verhaal met zang en muziek van Didgeridoos met zelf versierde  shirts.

De volgende voorstelling kwam uit Zuid-Amerika. Om precies te zijn in Brazilië. Daar werd een bekend Braziliaans feest gevierd carnaval in Rio de Janeiro! Het volgende muziekfeest was op het continent Afrika. Daar hebben de leerlingen het publiek in een Afrikaans dorpje laten genieten van een fantastisch feest.

Volop aandacht voor wat de leerlingen hebben geleerd.

Akkelien

In de afsluiting werd Juf Akkelien Zijlstra in de schijnwerpers gezet. Ze heeft deze dag samen met de leerlingen haar 25-jarig onderwijs jubileum gevierd. Juf heeft ’s morgens alle leerlingen in de pauze op gebak getrakteerd.
Juf Akkelien is de interne begeleider van de Arendsvleugel en kan ook in alle groepen lesgeven. Alle leerlingen kennen juf Akkelien goed en namens de activiteitencommissie, bestuur, leerlingen en personeel werd juf Akkelien ruim bedeeld met cadeaus.

Na afloop waren de ouders vol lovende woorden. ‘Dat je in één dag de leerlingen met zoveel muziekinstrumenten vertrouwd kunt maken: fantastisch. We hebben genoten!

Reacties