Cultureel fietsrondje tussen De Duikelaar en De Wemme

Onderduikershol Nieuwlande.
Foto: Artizzl Media

Zuidwolde – Onderduikersmuseum De Duikelaar in Nieuwlande en Museum De Wemme in Zuidwolde hebben samen het cultureel fietsrondje “In ’t Karrespoor” op de agenda gezet voor zondag 14 oktober en donderdag 25 oktober. De naam voor deze fietstocht is gekozen omdat de kerncollectie bij De Wemme uit karren bestaat en omdat de verzetsmensen vanuit Nieuwlande alles op de fiets deden via onverharde paden en ongetwijfeld zoveel mogelijk in een karrespoor reden.

Men kan kiezen bij welk museum gestart wordt. Eerst wordt dat museum bezocht, waar rondleiders klaar staan en er iets te drinken is. Daarna op de fiets naar het andere museum. Ook daar weer een rondleiding en iets te drinken. Tenslotte terug naar het beginpunt.

Handkarren

In De Wemme zijn, behalve de handkarren, de tentoonstelling “De Jaren 70 – Kleurrijk, Kreatief, Krities” en keramiek van Marijn Boerstra te bezichtigen. In De Duikelaar is “Nooit iemand de deur wijzen” en “Van Overgave tot Verzet” te zien.

De route van 38 kilometer is erg afwisselend en gaat voornamelijk over mooie bospaden, langs water en door weilanden. In de buurt van De Duikelaar is nog een onderduikershol te bezoeken. De route is, behalve naar het onderduikershol, goed toegankelijk voor scootmobielen.

Vanaf 10 uur kan men starten bij De Duikelaar of De Wemme. Kinderen van 6 t/m 12 jaar betalen € 3,50. Vanaf 13 jaar zijn de kosten € 9,50. Dit is inclusief toegang tot beide musea, twee keer koffie/thee/ranja, de route op papier en voor de kinderen een mooi aandenken.

Reacties