The Last Chair in IJhorster kerk volgeboekt

Voorstelling van The Last Chair
Foto: Artizzl Media

IJhorst – De vertoningen van de virtual realityfilm over Egbert Stellink, een knap staaltje werk van Anke Teunissen en Jessie van Vreden, zijn komend weekend helemaal volgeboekt. Alleen wanneer iemand afhaakt, kan er nog een plekje bemachtigd worden.

Vanmiddag waren de eerste vertoningen in de IJhorster kerk, waarbij Anke en Jessie zelf aanwezig waren en de 3D-bril hoogstpersoonlijk gereedmaakten. De kijkers kregen een bizar kijkje in de wereld van Egbert Stellink, de 91-jarige vrijgezelle inwoner van Ruinen die nog woont zoals in de jaren vijftig van de vorige eeuw. In de film zit je bij Egbert aan tafel, volg je hoe hij een kip een kopje kleiner maakt (en het dier kookt) en kijk je vanuit de lucht naar de boerderij van de Ruiner.

‘Gluren’ naar Egebrt Stellink.

Poulenc

Na afloop was er het Blaaskwintet Francis Poulenc Ensemble, dat een concert gaf met 18e, 19e en 20e eeuwse muziek van Danzi, Farkaz, Ibert, Gounod en de Groot. Een aantal leden van het ensemble speelde in de zeventiger jaren van de vorige eeuw al samen tijdens hun studietijd in Amsterdam. Sinds een paar jaar musiceren zij weer met elkaar. Het blaaskwintet treedt op in kamermuziekconcerten op diverse plaatsen in het land. In 2019 zal het ensemble een aantal concerten geven in de Ardèche in Frankrijk.

De voorstellingen van The Last Chair, maximala zes personen per keer, vinden zaterdag en zondag plaats in De Buurtkamer van Dunninghe in de Wijk.

Kunst in de Galerij

In de Galerij aan de Kerkweg 12 te IJhorst is een interessante expositie te zien van ‘De Conferentie’ van Herma Schellingerhoudt en fotografische beelden op zacht reflecterend aluminium van Monique Kwist. Vrij toegankelijk  op 21, 22 en 23 september van 13.00 tot 17.00 uur. Zie www.adeneilander.nl onder Galerij.

Reacties