Belangstelling Nazomerfair Westerbergen overweldigend

Echten De belangstelling voor de tweedaagse Nazomerfair van Vakantiepark Westerbergen in Echten overtrof alle verwachtingen. Naar schatting 10.000 bezoekers kwamen naar Echten om te genieten van alle activiteiten, die het kampeerseizoen van Westerbergen afsloten.

De massale belangstelling verraste de organisatie wel een klein beetje, al waren er in het verleden ook al wel eens zoveel mensen op een slotactiviteit afgekomen. De Nazomerfair was veel meer dan een braderie. ‘Die hebben we de afgelopen tijd genoeg georganiseerd, we wilden er nu wat meer aan koppelen’, aldus Martijn Meppelink van Westerbergen. Dat ‘meer’ werd een groot aantal foodtrucks, muziek en een roofvogelshow. De bijna vijftig standhouders brachten ook iets meer dan tijdens een normale braderie.

Campinggasten

De gasten waren lang niet alleen (vaste) campinggasten. Meppelink schatte dat het merendeel gewoon uit de regio afkomstig was. Het slibde daarom aardig dicht op de Oshaarseweg en op de parkeerplaats bij de camping, maar alles werd steeds in goede banen geleid. Eenmaal moest parkeigenaar Jurriaan Klein er zelf even aan te pas komen, omdat zondagmiddag een Deense familie met caravan ‘vast’ kwam te zitten. De geparkeerde auto’s stonden tot ver op de kampeervelden.

Want behalve het organiseren van de Nazomerfair, ging en gaat het vieren van vakantie ook nog steeds door in Echten. ‘Onze huisjes en vaste caravans zijn allemaal bezet, alleen wordt er minder gekampeerd, maar dat is normaal voor deze tijd van het jaar’, laat Meppelink weten. Een succesnummer voor Westerbergen is de Boomhut XXL, die vorig jaar uitgebreid op de televisie kwam in het SBS6-programma. Het tweede seizoen wordt momenteel opgenomen, maar nu uitgezonden door de EO, met onder andere de Olde Kamp in Ansen. De Boomhut in Echten is het hele jaar volgeboekt en ook voor volgend jaar zijn veel weekenden alweer geboekt.

De Nazomerfair – volgend jaar weer – werd zaterdag met DJ Play It Again Sem en Popkoor Harmony Singers opgeluisterd, zondag was er een uitgebreide roofvogelshow, alsmede muziek van singer-songwriter B-Morris en de Meppeler band Take-7. Het terras puilde uit en mede doordat het zonnig weer was, kregen de gasten weer het vakantiegevoel terug.

Reacties