Smaakmakersfestival met meer muziek dan ooit

Foto: Artizzl Media

De Wijk – Het Smaakmakersfestival in de Wijk biedt over twee weken weer een keur aan foodtrucks en meer muziek dan ooit. Het wordt het eerste lustrum in het weekend van 22 en 23 september, waar de vier voorgaande edities steeds met prachtig weeraren begunstigd.

Net als vorig jaar is er ook nu het verhalenfestival Oeverloos op hetzelfde terrein. Voorzitter Bert van der Woude is enthousiast over de invulling van de beide dagen. Op zaterdag kan er tussen 14.00 en 22.00 uur van allerlei heerlijkheden worden genoten, de zondag is van 11.30 tot 20.00 uur. Natuurlijk zijn er foodtrucks van allerlei smaken, maar er is dit jaar meer muziek dan ooit. ‘We hebben twee podia, waarvan een het Drents talentenpodium is in samenwerking met de Muziekcoöperatie Meppel’, verheugt de voorzitter zich alvast. Twee podia betekent wel dat de muziek elkaar afwisselt. Op zaterdag zijn de Drentse talenten vanaf 14.30 uur te horen, achtereenvolgens Nadua Kramer, Dion Tiktak, Daisy en Tim kamphuis. Isa Zwart mag als enige talent op het Smaakmakers podium optreden. Op zondag volgen vanaf 12.30 uur May & June, Hannah Mae en Suzanne en Linda Kannegieter.

Lees ook Festival Oeverloos met bekende namen

Op het Smaakmakers Podium staan op zaterdag verder Joost Dijkema, Yoka & Big Ray en The Beatles Sessions. Zondag zijn dat Demi Knight, Jasper Schalks, The Oldtime Springband en Folkyah. Met name mag extra aandacht gevraagd worden voor Yoka & Big Ray.

Foodtrucks in overvloed.

Foodtrucks

Centraal op het festival staat uiteraard het eten. De foodtrucks komen van Knul van Smul, Robuust Vollenhove, Rollende Pizza’s, MoniBarista, Gehaktballen Express, Car-Beque.nl, Toetie’s Foodtruck, Pachamama, Dolly’s Kip specials, Vriendje Vitamientje, PP Mangerie, Plaizier on Tour, het Huis met de duivengaten, Meat at the Bar, Charlies Churros, de frietfiets, Saté van Nan, De Schildhoeve met Karbeque, Sonneclaer ijs. Hotel Wesseling, Amsterdam Good Cookies en Brothers in the Hood.

Bijzonder is ook de aanwezigheid van het Drenthe College. ‘Een koksopleiding volgen bij Drenthe College en dan met een eigen foodtruck op het Smaakmakers festival staan, hoe vet is dat’, zeggen ze er zelf over. De koks in opleiding willen het publiek onder meer verrassen met geitenbokvlees van geitenboerderij Pronkjewail uit Ruinerwold, vlees dat in opkomst is.

Meer info: www.smaakmakersfestival.nl

Reacties