KIOS Oldies weer winnaar Dorpsquiz Ruinerwold

Het winnende team van 2018 voordat de quiz begon al vol goede moed.
Foto: Artizzl Media

Ruinerwold – Het team van de KIOS Oldies heeft voor de tweede maal in successie de Dorpsquiz van het Zomerfeest in Ruinerwold gewonnen. In een afgeladen volle feesttent werd het wel een nipte zege. Liefst 52 teams streden om de prijzen, eigenlijk twee teams meer dan vooraf als maximum was aangegeven.

Het enthousiasme in het dorp voor de quiz, die vorig jaar bij de première dertig teams trok, was dermate groot dat het feestbestuur besloot om wat extra ruimte te maken. Eerder op de dag werd de tent al compleet ingericht: voor elk team een tafel met precies voldoend stoelen en een fles met een vlaggetje erin, waarop de teamnaam geschreven was. Dat vlaggetje diende nog een ander doel: ten tijde van de quiz betekende het omhooghouden van dat vlaggetje dat de bediening in actie kon komen. Zo liep de drankvoorziening gewoon door tijdens de quiz. ‘Als iedereen in de pauze tegelijk naar de bar holt voor een bestelling, schiet dat niet echt op’, wist Frits Timmerman.

Zie ook Volle feesttent Ruinerwold zingt ‘Hoe hieter de piepe’

Interactief

Jordy Kuys, al eens eerder actief in Ruinerwold met de presentatie van de bingo, was daar ook nu weer verantwoordelijk voor. Hij deed dat weer voortreffelijk, interactief en zong ook als de beste. De stemming zat er daarom al goed in op het moment dat voorzitter Martin Scheper het podium betrad om het Zomerfeest 2018 officieel te openen. Met veel humor vertelde hij welke openingshandelingen er allemaal niet plaats mochten en konden vinden, maar uiteindelijk kwam de aap uit de mouw en liet de tekst op de grote schermen aan duidelijkheid niets over: onder leiding van bariton Scheper zong de volle tent een lied van cabaretgezelschap Boerenblond: ‘Hoe hieter de piepe.’ Een nummer over Ruinerwold, met de lange (rokende) pijp van de grasdrogerij in de hoofdrol.

Martin Scheper gaat voor bij het zingen van ‘Hoe hieter de piepe’.

De kop was eraf, daarna konden de hersens kraken en het bier rondgaan. De vragen waren weer in gezamenlijk bedacht door het bestuur van het Zomerfeest, een bezigheid die op zich al veel plezier gaf. Vele ronden verder bleken de KIOS Oldies weer de sterkste, hetgeen de groep duidelijk liet weten.

Zie ook Dorpsquiz Ruinerwold al volgeboekt

Reacties