Dorpsquiz Ruinerwold al volgeboekt

Optocht van 2017.
Foto: Artizzl Media

Ruinerwold – Het Zomerfeest van Ruinerwold kent ook dit jaar weer een vol programma. Het eerste evenement, de Dorpsquiz op woensdag 5 september, is al helemaal volgeboekt. Liefhebbers kunnen alleen nog op de reservelijst geplaatst worden en moeten dan maar hopen dat er afvallers zijn.

De quiz met vragen over Ruinerwold begint om 19.30 uur in de feesttent en er staan dan teams van minimaal zes en maximaal tien personen klaar voor de strijd. Voor de mensen die meer hebben met speelkaarten, bluffen en pijltjes, is er een dag later de traditionele avond met klaverjassen, pokeren en darten. Deze avond begint ook om 19.30 uur.

Teenageparty

Op vrijdagavond is het groot feest in de tent, voor het eerst te beginnen om 19.00 uur met een Teenageparty. Jeugd in de leeftijd van 8 tot 16 jaar kan hier een feestje bouwen met en toffe DJ. Deze teenagers moeten om 21.30 uur wel plaatsmaken voor de oudere feestgangers, want dan begint het feest met The Heinoos, een boerenrockband die al achttien jaar feest maakt.

De zaterdagmorgen staat weer volledig in het teken van de optocht van versierde wagens en loop- of fietsgroepen. Ieder jaar weer staan de deelnemers garant voor mooie creaties, die weer door de jury beoordeeld worden op de bekende locatie. Na de jurering slingert de optocht door het dorp, zodat iedereen de creaties van dichtbij kan bekijken. De optocht zelf begint om 10.00 uur, het jureren is uiteraard een uur eerder. Om 13.30 uur vindt de prijsuitreiking in de feesttent plaats en dat gebeurt met medewerking van DJ Roelof Hof.

Kerkdienst

Zaterdagavond is er weer feest, maar nu met de allround coverband Session. Aanvang 21.00 uur. Het feest gaat de volgende ochtend vrolijk verder met een kerkdienst in de tent om 10.00 uur. Vier uur later staat ongetwijfeld weer een stoet deelnemers klaar voor de jaarlijkse playbackshow. Deze is ieder jaar weer een groot succes en brengt menige deelnemer roem. Als extraatje – zelf noemen ze het een klapper – doet het bestuur van het Zomerfeest ook mee. Wie zich niet meer hoeven te bewijzen, zijn vanaf 16.30 uur de mannen van feestband KaramBam

Reacties