Molen in Zuidwolde doet mee aan Open Monumentendag

Foto: Karin Boer

Zuidwolde – De molen in Zuidwolde is een van de tien monumenten in De Wolden die meedoet aan de Open Monumentendag op zaterdag 8 september. Vrijwilligers van Stichting De Meule van Wassens leiden belangstellenden graag rond en vertellen alles over de plannen voor een omvangrijke restauratie. Tussen 10.00 en 17.00 uur is de molen vrij toegankelijk voor bezichtiging.

Bezoekers worden overigens uitgenodigd om oude foto’s, ansichtkaarten en andere documenten over de molen mee te nemen. Het stichtingsbestuur wil namelijk ook de gehele historie van de molen in kaart brengen en is zeer geïnteresseerd in wat bezoekers daarvoor kunnen aandragen.

De molen staat al 20 jaar stil, wat veel mensen jammer vinden. Ondersteund door de gemeente, de provincie en een aantal molendeskundigen heeft een groep inwoners, vertegenwoordigd in Stichting De Meule van Wassens, de molen dit voorjaar kunnen overnemen. Zodra er voldoende financiële middelen verworven zijn, kan het herstelplan uitgevoerd worden.

Nominatie

Afgelopen vrijdag werd bekend dat de Meule van Wassens genomineerd is voor de BankGiro Loterij Molenprijs 2018, een landelijke publieksprijs. De molen met het meeste aantal stemmen wint 95.000 euro. De overige deelnemers krijgen het aantal stemmen in euro’s uitbetaald. Stemmen kan deze hele maand via www.molenprijs.nl, maar ook tijdens Open Monumentendag zijn vrijwilligers met stemcomputers aanwezig om bezoekers te helpen hun stem uit te brengen.

Reacties