Bellemarkt in Echten gevarieerder dan ooit

Bellemarkt 2015
Foto: Artizzl Media

Echten – De Bellemarkt in Echten wordt dit jaar voor de achttiende keer gehouden en wel op 8 september. De markt wordt anders zijn dan andere jaren. Net als voorgaande jaren wordt er een markt gehouden waar mensen een kraam hebben waar ze voornamelijk zelfgemaakte spullen verkopen zoals keramiek, houten speelgoed, sieraden en veel meer moois.

Nieuw is dat het dorpshuis d’Olde Karke bij de markt betrokken wordt. In d’Olde Karke wordt een expositie ingericht met oude topografische kaarten van Drenthe. Daar is ook doorlopend livemuziek te horen zijn, onder andere van de kinderen uit Echten, maar ook Isa Zwart, winnares van het Drèents liedtiesfestival 2017 is gestrikt voor een optreden. Verder komen Madelief Gal (Daisy) en Marius Klein zingen.

Mannenkoor

Op de markt zal ’s middags mannenkoor Basalt optreden. Verder zijn er verschillende podia waar verhalen en/of gedichten worden voorgedragen. Er zal ook een podium zijn speciaal voor de kinderen waar kinderverhalen verteld zullen worden. Zoals andere jaren zal er ook weer een verloting worden verzorgd met mooie prijzen. Bij de horecakraam worden lekkere dingen verkocht. De Bellemarkt heeft bijna een dagvullend programma, maar kan ook gecombineerd worden met een wandeling welke georganiseerd wordt ter gelegenheid van de Open Monumentendag. De eerste wandeling start om 10.45 uur, nadat Open Monumentendag om 10.00 uur is geopend bij Tea Time Echten. De Bellemarkt zal ook op originele wijze geopend worden om 10.00 uur en zal tot 16.30 uur duren. Neemt voor u voor meer informatie een kijkje op de website Bellemarkt.nl.

Reacties