Kunst kijken tijdens Art-To-Go in Ruinen

Foto: Art To Go

Ruinen – Midden op de Brink in het voormalig gemeentehuis van Ruinen kan van kunst worden genoten tijdens Art-To-Go. Er is werk te zien van 23 kunstenaars uit Ruinen en omgeving met diverse kunstvormen, zoals keramiek, schilderkunst, beeldhouwen, ruimtelijk werk, fotografie, etsen, sieraden en nog veel meer.

Art-To-Go Ruinen wil op een laagdrempelige manier bewoners en bezoekers van Ruinen kennis laten maken met kunst.  Er is kunst te bewonderen, voor een redelijke prijs te koop en kan direct meegenomen worden naar huis. Daarnaast worden workshops en demonstraties gehouden. Het voormalig gemeentehuis van Ruinen op de Brink is de tijdelijke unieke expositieruimte van de 23 kunstenaars.

Werkgroep

De werkgroep Art-To-Go bestaat uit Marijke van der Linden, Hellen Paumen, Marion Storm en Annemiek Echten. Anderhalf jaar geleden ontstond het idee om in Ruinen iets te organiseren rondom kunst. Een expositie te organiseren waar mensen zo even binnen kunnen lopen en kennis kunnen maken met kunst.

Met de steun van sponsoren en kunstenaars is het de werkgroep gelukt om in een korte tijd hun plan te realiseren. Het is de bedoeling dat de tijdelijke expositie jaarlijks terugkeert.

De expositie van Art-To-Go Ruinen aan de Brink is te bezichtigen van 8 augustus tot en met 30 september. Op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur en tijdens het Brinkfestijn van 14.00 tot 19.00 uur.

Reacties