Crossloop Falieberg

Afzien op de Falieberg DSCF9362

Rood-wit afzetlint en rood-witte hesjes van de loopgroep Zuidwolde, het wemelde er vandaag van op en rond de Falieberg.  Vanaf Camping de Entekoele startten als eerste de cani-crossers voor de Crossloop. Normaal is het geen goed teken als je de baas met een rood hoofd achter de aangelijnde hond aan ziet rennen, maar cani-crossers doen niet anders. En met  cani-crossen is het al net als met dansen, het is plezier voor twee. De hond gaat voorop maar heeft samen met de baas getraind en weet dus welk tempo gelopen mag worden. De baas heeft de hondenlijn aan een soort riem om het middel zitten en rent met de hond mee. Alle rassen en formaten komen voorbij rennen en telkens valt op met hoeveel plezier de combinatie loopt.        DSCF9122

Uiteindelijk waren de prijzen voor Monica Keers en vor Gerben Tiekstra met zijn hond Macho, maar eigenlijk heeft natuurlijk elke hond-baas-combinatie een mooie prestatie neergezet met een gezamenlijk rondje Falieberg.

uitslag cani

Na de honden was de jeugd aan de beurt. Bij de start al net zo ongedurig als de cani-cross-honden. Ze hebben er zin in dat is wel duidelijk. Ze wippen van het ene been op het andere, bestuderen vanuit hun ooghoeken de outfit  van de tegenstanders en het aftellen voor de start begint al. Als het hardop meetellende publiek enthousiast NUL! schreeuwt, stuiven ze weg. Hier kan de video van de start bekeken worden.

Als ze finishen en worden opgevangen door hun ouders zijn de complimenten niet van de lucht. DSCF9155

Het is ook een hele prestatie die ze neerzetten. Met bezwete koppies en wat drinken in de hand wachten ze gespannen op de uitslag.

Uiteindelijk zijn er in de verschillende categorieën een aantal winnaars die een medaille en de welverdiende  felicitaties krijgen. Wie niet in de prijzen is gevallen ,mag een mooie herinneringsmedaille ophalen bij het secretariaat.

Utslagen jeugd

De huldiging van de jeugd is nog niet voorbij of overal rond de Entekoele lopen al hardlopers hun opwarmrondjes inclusief gymnastische rek- en strekoefeningen om de spieren klaar te hebben voor de wedstrijd. Ook daar wordt  voor de start wat zenuwachtig om zich heen gekeken, met 1 hand bij het horloge om de stopwatch precies bij de start in te kunnen drukken. Als na het aftellen van de laatste tien seconden voor de start het “GO!” klinkt, rennen de voorste lopers  op hoog tempo het bos in, gevolgd door een grote groep die wat rustiger van start gaat om straks ook die drie keer de Falieberg op en af strak nog te kunnen volbrengen. Klik hier voor de video van de start

Want die Falieberg, en dan ook nog drie keer, dat  is duidelijk een aanslag op de spieren en de conditie.

DSCF9262

 

Ook de ervaren wedstrijdlopers moeten daar duidelijk een tandje bijzetten. Al snel in het parcours loopt Jacelyn Gruppen, al eerder succesvol in Loopcircuit de Wolden,  vooraan in de kopgroep. Als het eerste 5 km rondje gelopen is  en alleen de 10 km lopers nog over zijn, loopt ze de mannen er uit en dat ook nog met een flinke afstand.

Dat De Wolden een gemeente met veel sportieve inwoners is, blijkt wel uit het enorm grote aantal recreatielopers dat aan de crossloop meedoet. Aangemoedigd door familie en door de vrijwilligers van de Loopgroep die langs het parcours staan lopen ze als echte bikkels het prachtige bosparcours helemaal uit. Inclusief  drie keer de Falieberg.

DSCF9420 - kopie

De Crossloop rond de Falieberg maakt deel uit van Loopcircuit de Wolden. Hierna volgen nog de Mooi Ruinen Run in Ruinen, De Alkeloop in Alteveer/Kerkenveld, de Wiekloop in de Wijk, De Dijkhuizenrun in Ruinerwold en tot slot de Bikkelloop in Zuidwolde. Wie vier keer meedoet, verdient daarmee een felgroen T-shirt met het logo van het Loopcicruit. De jeugd kan met drie deelnames een shirt verdienen.

In de bijbehorende fotoserie kunnen hopelijk veel lopers zichzelf terugvinden. De gemaakte interviews zijn door een technisch mankement helaas niet goed opgenomen.

 

DSCF9415 - kopie

De uitslagen (klik om te vergroten):

vrouwen 5 kmmannen 5 kmvrouwen 10 kmmannen 10 km

 

LEES OOK: CROSSLOOP ZUIDWOLDE

Reacties