Kinderen hard aan het werk in eerste Houtdorp Koekange

Koekange- Met ruim zeventig kinderen is het eerste houtdorp van Koekange een groot succes geworden. maandag werden de eerste spijkers geslagen, vanmiddag kon de jeugd verder timmeren en morgen is de apotheose. Woensdagmiddag kunnen namelijk tussen 14.00 en 17.00 uur de puntjes op de i worden gezet. Het Houtdorp wordt dan woensdag om 18.00 uur geopend door de enige echte Bob de Bouwer. In Koekange mogen ouders niet meehelpen met bouwen.

De Feestweekdienst betekende zondag voor velen de aftrap van de feestweek, met als thema ‘Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder’, vrij naar Ramses Shaffy. Traditioneel is er op woensdag de Jaarmarkt van de Ondernemersvereniging. Tussen 13.00 en 19.00 uur staan de stands op de locatie Prinses Margrietlaan rond het speelveld. Voor kinderen is er tussen 13.00 en 16.00 uur een rommelmarkt vlakbij het dorpshuis. De kermis begint ook op woensdag en duurt tot zaterdag.

Kinderochtend

Woensdag om 20.30 uur begint in de feesttent de strijd tussen de beste klaverjassers en darters. De volgende ochtend is er weer een kinderochtend in- en om de feesttent. De jongste kinderen krijgen een goochelaar voorgeschoteld, de ouderen moeten actief bezig. Om 2.00 uur is de feesttent het toneel van ‘The Koekanger Artist’. Deelnemers kunnen zingen, playbacken, acteren, dansen en wat al niet meer en kunnen bonuspunten verdienen voor de zeskamp van zaterdag.

Vrijdag gaat het om 13.30 uur verder met de bingo in de tent voor alle volwassenen. Om 18.30 uur begint dan de jurering van de deelnemers aan de optocht, een uurtje later vertrekt de stoet door het dorp. Ook hier zijn weer punten te verdienen voor de zeskamp. Na afloop kan iedereen in de tent feesten met muziek van LEAD.

Zaterdag tussen 13.00 en 18.00 uur is dan de Zeskamp op het voetbalveld, de grote afsluiting van het Koekanger feest is ’s avonds met de Q-Music Foute Party, waarbij de aanwezigen in hele foute kleding mogen komen.

Meer info: www.koekangerfeest.nl

Reacties