Hint vanuit Ansen naar de wereldleiders

Ansen – Liefst negen groepen blonken zaterdagmorgen uit door creativiteit met hun versierde wagens in Ansen. Zo waren er keetmannen, die enkele dagen voor de optocht nog een oude SRV-wagen ophaalden in Arnhem. Maar ook dochters die een mooie hotelwagen hadden gebouwd.

De Aanser Chicks kwamen met een mooie vingerwijzing naar hun studentenleven en relatie tot thuis. ‘Hotel Mama’, waar de was gedaan kan worden en waar de koelkast tenminste altijd gevuld is. Een emotioneel moment was er voor de vier moeders, die als dank een rode roos kregen aangeboden.

Hilarisch was ook de wagen van toneelvereniging De Boemerang, met zwembad Ansen. ‘Zeemeer(min)plus’ stond op de achterkant gekalkt, waar een zeemeerman op een luchtbedje lag. Het was een parodie op het zeemeerminzwemmen in Ruinen.

Kermiswagen

Kim Jung-in sprak de burgers van Ansen op strenge wijze toe. ‘Na de emigratie van Jans Prikken, moest Ansen weer een nieuwe dictator hebben’, vertelde hij zijn onderdanen. Met de kermiswagen, compleet met caravan, zweefmolen en touwtjetrekken, de eendjes die dagelijks naar school fietsen en dan heel wat afkwekken, werd het een hoogtepunt in de Anser feesthistorie.

Reacties