Schade in De Waterlelie door ongewenst nachtelijk bezoek

Zwembad de Waterlelie Zuidwolde, zeskampspel
Foto: Artizzl Media

Zuidwolde – Zwembad De Waterlelie in Zuidwolde heeft voor duizenden euro aan schade moete noteren. In de nacht van 2 op 3 juni zijn er ongewenste bezoekers geweest in het bad. Zij hebben over de afdekdeken gelopen, die ’s nachts over het diepe bad wordt gelegd om  het bad warm te houden en energie te besparen.

De afdekdeken is hierdoor beschadigd. De schade bedraagt enkele duizenden euro’s. Zwembad de Waterlelie, dat sinds vorig jaar door vrijwilligers wordt gerund, is hierdoor ernstig gedupeerd. Er is aangifte gedaan bij de politie. Wanneer de daders worden gevonden, zal de schade op hen worden verhaald. Als zij zich zelf melden is het bestuur van het zwembad bereid om hierover in gesprek te gaan.

Verdrinking

Het betreden van de afdekdeken is erg gevaarlijk. Als je er door heen zakt dan bestaat er een grote kans op verdrinking (alsof je in diep water door het ijs zakt en eronder terecht komt). Deze week nog kwam in het nieuws dat een jongeman verdronk tijdens zo’n nachtelijk bezoek aan een zwembad, waarbij hij ponder het afdekzeil terechtkwam.

De vrijwilligers van de Waterlelie hopen dat dit een eenmalige gebeurtenis is geweest. Zij willen zich graag inzetten voor langdurig behoud en verdere verfraaiing van het zwembad.

Reacties