Deelnemers voor Kar Ga Door Zuidwolde gevraagd

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Foto: Jaap Slot

Zuidwolde – De inschrijving voor deelname aan Kar Ga Door Zuidwolde op 14 juli is geopend. Al diverse oldtimerliefhebbers schreven zich in voor het jaarlijkse historische voertuigenevenement in en rondom Zuidwolde.

De organisatie hoopt dat zich in de komende maand nog meer bezitters van klassieke auto’s, vrachtauto’s, bromfietsen, tractoren, maar ook paardenrijtuigen gaan inschrijven. Ook verkopers voor op de gevarieerde waren- en oude ambachtenmarkt zijn welkom.

Variatie

De variatie in soorten voertuigen maakt het evenement bijzonder. Voorzitter Rutger Wemmenhove: ‘’Meestal loopt het aantal deelnemers tot vlak voor de grote dag nog behoorlijk op. Momenteel zitten we rond de 100 inschrijvingen met voertuigen en zo’n 60 voor de markt. Dat komt altijd goed, maar we mikken ook op bijzondere elementen. Zo hebben we ook kleurrijke woonwagens, een groep fietsers uit grootmoederstijd, kinderwagens met prachtig geklede dames en heren erachter en natuurlijk de unieke collectie handkarren uit De Wemme.’’ De klassieke paardenrijtuigen zijn een ander onderdeel waar veel publiek op afkomt. De deelnemers kunnen ’s ochtends meedoen aan een jurybeoordeling, daarna een uitgezette rondrit maken en ’s middags zijn ze ook te bewonderen in het centrum met onder andere een ritje over het terrein van het Tonckenshuys.

Het programma staat al vermeld op de website en volgt in de week voor Kar Ga Door ook via het huis-aan-huis verspreide programmaboekje.

Aanmelden voor deelnemen met een voertuig, voor de markt of als vrijwilliger, kan via de website www.kargadoorzuidwolde.nl

Reacties