Veel deelname aan eerste Obstaclerun Zuidwolde

Zwembad de Waterlelie Zuidwolde, zeskampspel
Foto: Artizzl Media

Zuidwolde – Als de voortekenen niet bedriegen wordt de eerste Obstaclerun van zwembad De Waterlelie in Zuidwolde een groot succes. Er hebben zich al meer dan 150 deelnemers aangemeld en daar kunnen er nog heel wat bijkomen. Uiterste aanmeldingsdag is 6 juni, tien dagen later is de run zelf.

Vorige week vond een goedbezochte clinic plaats in het zwembad, waar sportfunctionaris Esmée Smit de deelnemende kinderen onderwierp aan een reeks hindernissen. Op- en in het water, maar vooral ook op het zwembadterrein. De Obstaclerun wordt georganiseerd om geld te verdienen voor de lang gekoesterde familieglijbaan. Deze is peperduur en vorige week werd daar ook nog weer een Zwemloop voor gehouden. Die was dit keer wat minder goed bezocht.

De vrijwilligers van het zwembad doen hun uiterste best om de scholen en hun leerlingen bij de activiteiten te betrekken. Om te ervaren wat een Obstaclerun s, werd de clinic gehouden en daar kregen kinderen de smaak goed te pakken. Jongere kinderen kunnen samen met hun ouders meedoen, want er is ook een ouder-kindrun. Volgens Joke Kloeze wordt en uitdagend parcours neergezet, dat begint in het zwembad en via Klein-Zwitserland weer terugkomt bij De Waterlelie. De afstanden bedragen 4 of 6 kilometer, onderweg komen de deelnemers vele hindernissen tegen waar geklommen, getijgerd of gezwommen moet worden. ‘Het gat vooral om de fun en de beleving, we hebben dan ook geen prijzenpakket. Wel en aandenken aan de deelname’, zegt Kloeze.

In totaal werken vijftig vrijwilligers meer, ze krijgen donderdagavond tekst en uitleg over de taken en het parcours. Er kunnen nog wel wat vrijwilligers bij, zo laat Joke Kloeze weten. De organisatie is in handen van een sterk team, waaronder enkele ervaringsdeskundigen. Zo doen Jeroen Berends en Jost Bosscha vaker mee aan serieuze wedstrijden. Daar is ook Willemien Schaafsma van de zwemclub, Johan Carsouw, Koen Deuze, Lidy Klein en Joke Kloeze. Op zaterdag 16 juni start de Obstaclerun om 11.00 uur en er gaan om de vier minuten groepjes op pad, uiteraard goed bij elkaar gezocht naar leeftijd. ‘Mensen kunnen aangeven dat ze samen willen starten’, voegt Kloeze er een mooie optie aan toe. Sportwethouder Jan van ’t Zand lost het startschot.

De hindernissen worden vanaf een week van tevoren al gebouwd. ‘Elke avond zijn er dan mensen bezig, in het zwembad zelf wordt alles op vrijdag en zaterdag gebouwd. Het zwembad zelf is die zaterdag overigens niet beschikbaar voor de zwemmers, omdat alles in het teken van de Obstaclerun staat. Afhankelijk van het totaal aantal deelnemers, gaat de run de hele dag door.

Veel deelname aan eerste Obstaclerun ZuidwoldeAanmelden kan nog tot en met 6 juni via [email protected]

Reacties