Eerste Rustpunt voor fietsers en wandelaars in Drenthe

Foto:

Assen – Fietsers en wandelaars in Drenthe kunnen vanaf nu gebruik maken van het eerste Rustpunt in Drenthe bij groepsaccommodatie 25° Noord in Drouwenerveen. Het Rustpunt werd maandag feestelijk geopend door gedeputeerde Henk Brink, wethouder Nynke Houwing en Gezina Noordhuis, eigenaresse van 25° Noord. Rustpunt Drouwenerveen is de eerste in een reeks van achtentwintig, die de
komende periode in Drenthe worden gerealiseerd door Stichting Rustpunt. Daaronder ook in De Wolden. In Overijssel bestaan ze al langer, zo ook in IJhorst.

Aantrekkelijkheid

Gedeputeerde Henk Brink: “Wij zijn blij met dit initiatief. Rustpunten dragen bij aan het vergroten van de aantrekkelijkheid en gastvrijheid van Drenthe als fiets- en wandelprovincie. Een Rustpunt biedt fietsers en wandelaars een stukje service, zoals een toiletvoorziening en oplaadpunt voor e-bikes in gebieden waar verder weinig voorzieningen zijn. Daar is veel vraag naar onder wandelaars en fietsers.
Kortom, een aanwinst voor onze provincie”.

Rustpunt

Bij een Rustpunt kunnen fietsers en wandelaars zelf een kop koffie of thee maken en gebruik maken van een toilet. Ook is er informatie te vinden over de omgeving, kunnen fietsers hun e-bike opladen en een band plakken. Rustpunten zijn te herkennen aan een bord langs de weg met het Rustpuntlogo. Op de website www.rustpunt.nu kunnen fietsers en wandelaars alle Rustpunten in Nederland vinden via een interactieve kaart. Ook is het mogelijk om via een digitale routeplanner een eigen route samen te stellen en het programma Rustpuntzoeker
te downloaden voor de smartphone. Deze Rustpuntzoeker toont Rustpunten in de buurt, geeft relevante informatie en berekent onder andere direct de fietsroute naar de gewenste locatie via het fietsknooppuntnetwerk.

Laagdrempelig

Rustpunten zijn een initiatief van de Stichting Rustpunt en bedoeld als laagdrempelige voorziening voor fietsers en wandelaars in gebieden waar verder geen voorzieningen zijn. Ze liggen aan fiets- of wandelroutes, vaak op een particulier erf met of zonder agrarische bestemming. De komende periode realiseert de Stichting Rustpunt Rustpunten in Drenthe in de gemeenten Borger- Odoorn, Tynaarlo, De Wolden, Hoogeveen, Midden-Drenthe, Aa en Hunze en Noordenveld.

Reacties