Piet Paulusma luistert wandelvierdaagse in Ruinen op

Ruinen – De wandelvierdaagse in Ruinen kreeg gisteravond bij de start bezoek van weerman Piet Paulusma. De Fries dook op verschillende locaties op de route op met zijn weerpraatje, het slotakkoord werd opgenomen bij De Jonge Geuze aan de Huttenweg.

Het is de eerste keer dat de wandelvierdaagse onder de vlag van de stichting Promotie Ruinen wordt gelopen. In totaal dertig vrijwilligers, waaronder een hoop verkeersregelaars, zorgden voor een goed verloop van de eerste avond. Piet Paulusma werd op sleeptouw genomen door Promotievoorzitter Bertjan Hooijer en maakte zijn shots onderweg.

Oudere inwoners

Er deed voor het eerst een school van buiten Ruinen mee: leerlingen van odb ‘t Echtenest liepen 5 en 10 kilometer. Ook opmerkelijke deelnemers waren maandag de vijftien rolstoelers, oudere inwoners van het dorp die vijf kilometer lang werden voortgeduwd door vrijwilligers. Als het even kan lopen en rijden ze alle avonden mee.

 

De maandagroute ging naar Ansen (10) en binnendoor voor de 5 kilometer, vanavond gaat het richting Hees en Oldenhave en wordt het weer scherp in de gaten gehouden, omdat er onweer verwacht wordt. Woensdagavond is het Dwingelderveld de richting, terwijl donderdag traditiegetrouw door het dorp en dorpshuis ‘t Neie Punt wordt gelopen. Dan komt er ook muziek bij en kunnen deelnemers voor de 2,5 kilometer ook nog meelopen. De verwachting is dat er dan uiteindelijk 350 deelnemers hebben gewandeld.

De Ruiner vierdaagse had zich overigens aangesloten bij ‘de gezonde vierdaagse’, een initiatief van Drenthe Gezond met medeleerling van de Koninklijke Nederlandse Wandelbond. Achterliggende gedachte is om de deelnemers bewust te laten worden van een gezonde levensstijl: niet snoepen en lekker bewegen

Reacties