Motorrijden voor ALS in regio de Wijk

Foto: DeWoldenNieuws

De Wijk – De ziekte ALS is één van de meest ernstige en invaliderende aandoeningen van het zenuwstelsel.  MC De Antrappers uit De Wijk ondersteunt al een aantal jaren Stichting Het Glazen Huis in Gramsbergen. Deze stichting zamelt al jaren geld in voor de stichting ALS Nederland. Elk jaar rond Kerstmis houdt men als hoogtepunt van alle acties het evenement Het Glazen Huis, waarbij vier DJ’s voor vijf dagen achter gesloten deuren gaan om van daaruit zoveel mogelijk geld te verzamelen door middel van allerlei acties en geld genererende initiatieven. Dit levert elk jaar een totaal bedrag op van rond de € 50.000,- en dat gaat natuurlijk naar ALS Nederland om verder onderzoek te doen naar de oorzaak en bestrijding van deze akelige ziekte.  

MC De Antrappers uit De Wijk ondersteunt dit initiatief al een aantal jaren. In navolging van vorig jaar houdt de vereniging een Motoravondvierdaagse. Dat gebeurt in samenwerking tussen vier motorclubs, te weten MTC Route ’66 uit Ommen, Mac van Dedem uit Balkbrug, De Gasschoeve uit Hardenberg en  MC De Antrappers uit De Wijk. De vierdaagse is van 12 tot en met 15 juni. Iedereen die een motor rijdt kan meedoen om dit goede doel te ondersteunen. Het is de bedoeling dat er elke avond vanaf een andere locatie wordt gestart.

Deelname kost € 5,- per avond en wil men alle vier avonden meerijden, kan men een passe partout aanschaffen voor € 15,- Inschrijven kan vanaf 18.30 uur. Vertrek van 19.00 uur tot 19.30 uur.

De routes worden voorgereden maar kunnen ook als GPX bestand worden ingeladen in GPS systemen. Startplaatsen zijn op dinsdag 12 juni Clubhuis MTC Route’65 , Witharenweg 17 in Witharen, woensdag 13 juni MFC Trefpunt,  Meppelerweg 34, Balkbrug, donderdag 14 juni De Gasschoeve, Slagenweg 2 in Hardenberg en vrijdag 15 juni De Wieker Meule, Dorpsstraat 65 in De Wijk.

De initiatiefnemers hopen natuurlijk op zoveel mogelijk deelnemers zodat er rond de kerstdagen weer een flink bedrag naar ALS kan worden overgemaakt. Lid zijn van één van deze clubs is niet noodzakelijk, iedereen die kan en wil mag mee doen. Duopassagiers mogen gratis mee, alhoewel een donatie altijd welkom is natuurlijk.

Reacties