Bungalowpark Nolderwoud blijft moderniseren

Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Zuidwolde Groepsaccommodatie De Drentse Hoeve in bungalowpark Nolderwoud is donderdagmiddag geopend door wethouder Jan ten Kate. Voor de gemeente is het een goed voorbeeld hoe met recreatieparken omgegaan moet worden. ‘Vitale vakantieparken is een thema in de hele provincie, dat is in De Wolden begonnen. We willen kijken hoe wij kunnen helpen aantrekkelijker te worden’, aldus Ten Kate.

Bungalowpark het Nolderwoud is eigendom van Wilma Fieten en dochter Agneta en ze bouwden een nieuwe groepsaccommodatie met plaats voor 28 personen. Van alle gemakken voorzien en de meest moderne accommodatie die ze er hebben. De nieuwe accommodatie werd mede dankzij Europees Leadergeld gerealiseerd, dat de komende twee jaar nog naar Zuidwest-Drenthe vloeit. ‘Hier zie je wat dat Leadergeld kan doen, we zijn er trots op dat De Wolden meedoet in de vernieuwingsslag’, prees de wethouder de activiteiten van de familie Fieten.

Faciliteiten

‘Wij proberen er een florerende onderneming van te maken. We zijn er wel achter gekomen dat een park met alleen huisjes niet kan bestaan. Mensen verwachten al snel een zwembad en andere faciliteiten. Groepsaccommodaties tref je veel in boerderijen aan, wij kunnen ons onderscheiden. Onze kracht is dat het een klein park is met restaurant, speeltuin en een zwem- en visvijver, dat allemaal in de mooie natuur’, noemt Wilma de pluspunten. Volgens Ten Kate moet je als bedrijf de niches in de markt zoeken. ‘Dit is niet zo snel te kopiëren, we hopen origineel te zijn en te blijven’, hoopt Wilma.

Er zijn nog wel wensen, zo is er nog een oude vleugel achter het welnessinstituut, dat een opknapbeurt kan gebruiken. ‘Daar willen we ook graag een groepsaccommodatie van maken.’ Nolderwoud heeft al accommodaties voor 22 en 30 personen, nu eentje erbij voor 28 personen. Verder staan er huisjes die particulier bezit zijn. Dat er Europees geld binnengehaald werd, komt ook doordat de familie fieten de wegen wel weet te bewandelen.

Behalve een recreatiepark exploiteren moeder en dochter een welness-instituut met beautybehandelingen van top tot teen, van kapper tot pedicure en massages, maar ook huidverbetering en een sauna. ‘In de afgelopen 23 jaar is Nolderwoud gegroeid tot een team van vijftien medewerkers.’ Ook Freek, de man van Wilma, draagt zijn steentje bij, evenals de zoons Wilfred en Freek-Jan.

Reacties