Gezonde Avondvierdaagse in Drenthe

Foto:

Zuidwolde – Drenthe gezond en de Koninklijke Nederlandse Wandel Bond starten met de gezonde Avond4daagse in Drenthe. De week van de Avond4daagse start op 28 mei, maar de gezonde Avond4daagse wordt in iedere gemeente op een ander moment georganiseerd. In De Wolden zijn de vierdaagses van Ruinen en Zuidwolde in die week.

Het doel van de gezonde Avond4daagse is het stimuleren van een gezond feestje, want daar draait het uiteindelijk om. Je kunt zelfs een reisje naar Ballorig winnen als je de origineelste feestelijkste en gezondste foto post op Instagram.

De Instagramwedstrijd is voor iedereen die meeloopt met de gezonde Avond4daagse. Post de hele week lang de leukste, creatiefste en vooral de gezondste foto met de #gezondeavond4daagsedrenthe op jouw profiel. De uiteindelijke winnaar zal een uitje voor de hele klas winnen om samen naar Ballorig te gaan. De prijs zal worden uitgereikt na de laatst gelopen gezonde Avond4daagse in Drenthe, dit is na vrijdag 29 juni.

Groente en fruit

Het initiatief voor de gezonde Avond4daagse komt van Drenthe gezond in samenwerking met de Koninklijke Wandel Bond Nederland. De week staat in heel Drenthe in het teken van groente en fruit. ‘Natuurlijk blijft de Avond4daagse een feestje, vier dagen gezellig wandelen, maar dan een iets gezonder feestje. Want al dat snoepgoed en de sport- en energiedrankjes hebben de kinderen niet nodig voor het lopen van de Avond4daagse. We willen bereiken dat kinderen zelf bewust gaan worden van de combinatie gezonde voeding en bewegen. Geef de kinderen de mogelijkheid om gezond te kiezen.’

Snoeptomaatjes

Tips voor onderweg Snoeptomaatjes en worteltjes snacken lekker weg onderweg. Een appeltje tegen de dorst werkt lekker verfrissend. Een banaan voor snelle energie en suikers. En neem water mee in plaats van frisdrank, lekker om te drinken EN om bijvoorbeeld je polsen mee te verkoelen.

De Gezonde Avond4daagse wordt mede mogelijk gemaakt door de Koninklijke Nederlandse Wandel Bond, Drenthe gezond, SportDrenthe en de gemeenten Hoogeveen, Emmen, Assen, Noordenveld, Aa en Hunze, De Wolden, Borger-Odoorn, Westerveld en Midden-Drenthe.

Reacties