Filip Visser uit de Wijk gaat Muskathlon uitdaging aan

Foto:

De Wijk – Filip Visser gaat in oktober de 120 kilometer lang MTB Muskathlon in Indonesië fietsen om kinderen en gezinnen in armoede te ondersteunen. Filip is deel van een groep van ruim vijftig mannen en vrouwen die deze topprestatie gaan leveren. De Muskathlon wordt georganiseerd door de mannenbeweging De 4e Musketier. Alle deelnemers proberen zich individueel voor € 10.000 te laten sponsoren. De fondsen gaan naar moeders, baby’s en kinderen die door de organisatie Compassion worden ondersteund.

‘“Ik vind het geweldig dat ik mij met zo veel lopers en fietsers mag inzetten voor mensen in armoede. Het zal zwaar worden in Indonesië. Met een veel warmer klimaat en andere omstandigheden dan in Nederland wordt de Muskathlon een hele uitdaging. Maar ik ben er al hard voor aan het trainen. Alle deelnemers laten zich voor € 10.000 sponsoren. Samen gaan wij voor een opbrengst van € 500.000 euro. Daarmee kunnen we veel kinderen, moeders en baby’s helpen. Dat zou toch geweldig zijn?”, aldus de 41-jarige mountainbiker.

Indonesië
De Muskathlon wordt georganiseerd door de mannenbeweging De 4e Musketier. De Musketiers lopen en fietsen in Indonesië. Dit land is onder velen bekend van de prachtige stranden, het lekkere eten en het mooie weer. Maar slechts een kleine elite profiteert van dit toerisme. Het land heeft het economisch zwaar door de crisis van de jaren negentig en de gevolgen van de tsunami. Door voortslepende religieuze conflicten en aanhoudend geweld raken mensen ontheemd. Samen met slecht onderwijs en kinderarbeid is het de oorzaak dat veel kinderen op straat belanden en gevaar lopen om in de seksindustrie terecht te komen. “Voor hen lopen, fietsen en wandelen we deze Muskathlon. Reden temeer om de mensen daar een hart onder de riem te steken”, zegt Filip Visser. “Ik weet zeker dat wij met alle deelnemers en sponsors een grote bijdrage kunnen leveren. Ik besef me dat wij door onze betrokkenheid het verschil in levens kunnen uitmaken. Daar wil ik mij voor inzetten.”

Sponsordoel

Compassion gebruikt de sponsorgelden ter ondersteuning van projecten voor kinderen, moeders en baby’s in Indonesië. Compassion werkt op holistische wijze. Dat wil zeggen dat zij de kinderen op alle gebieden van hun leven ondersteunt: onderwijs, gezonde voeding, medische zorg en een veilige omgeving in de vorm van de lokale kerk. Daarnaast stimuleert zij de intellectuele en emotionele ontwikkeling en geestelijke vorming.

Acties
Filip Visser heeft via zijn website www.filipvisser.nl verschillende acties uitgezet. Zo kan men rechtstreeks een bedrag doneren of een kind sponsoren. Ook worden er verschillende leuke producten verkocht. Voor Moederdag bijvoorbeeld kan men bloemen bestellen welke op verzoek bezorgd kunnen worden.

Reacties