Voorbereidingen oltimerdag Ruinerwold

Foto: SG2012 Foter CC BY

De voorbereidingen voor de Oldtimerdag Ruinerwol,  één van de grootste openlucht oldtimerevenementen van Noord en Midden-Nederland zijn in volle gang. De 23ste Oldtimerdag staat gepland op zaterdag 15 augustus 2015.

De eerste bijeenkomsten met de vrijwilligers zijn achter de rug. De Oldtimerdag is altijd een groots spektakel dus bij de organisatie komt heel wat kijken.

Jack Snell - USA Foter  CC BY-ND
Geschiedenis

Het is allemaal begonnen in 1993 toen de Stichting Historie en Motor Toerclub Stichting ’88 een goed aansprekend idee zochten voor de Open Monumenten dag. Hieruit werd de eerste Oldtimerdag geboren, een show van oude tractoren, auto’s en motoren met aansluitend een toerrit. De eerste Oldtimerdag was op 21 augustus 1993 in de pas gerestaureerde Dorpsstraat. Er waren meteen al 125 deelnemers. De commentaren in de kranten waren lovend. In de daarop volgende jaren ontstond een gestage groei tot 1400 geregistreerde deelnemers. Een evenement van deze omvang kan alleen gerealiseerd worden met medewerking van de deelnemers, bijdragen van sponsors en de inzet van niet minder dan 170 vrijwilligers.

Motto: zien en gezien worden

De organisatie vindt dat het moet gaan om “zien en gezien worden”. Het gaat om met liefde en zorg beheerde voertuigen met historische waarde. De deelname aan oldtimerdag kent geen beperkingen in leeftijd van de voertuigen maar in het algemeen wordt de leeftijd van 25 jaar als grens aangehouden. Voor een 40-jarige is een voertuig uit 1976 historie terwijl dit voor een 80-jarige een voertuig uit 1936 kan zijn. Gezien de grote toestroom van oldtimers in voorgaande jaren houdt de commissie voor de voertuigen een minimum leeftijd aan van 25 jaar.

De organisatie streeft naar een ongedwongen en gezellige sfeer wat de basis moet zijn voor een leuke dag, waarbij de deelnemers en het publiek kosteloos en gastvrij ontvangen worden.

 

 

Reacties