Henk Spoel, vrijwilliger bij Glasvezel De Wolden

Foto: F. van Lint

Wie zijn eigenlijk die vrijwilligers van Glasvezel De Wolden? Zijn ze ook te herkennen zonder die paarse outfit? Praten ze dag en nacht over Mbits, providers en aansluitingen? En hoe vinden al die glasvezel-fans elkaar? de-wolden.nieuws.nl stelt weer een “glasvezelaar” aan u voor. We begonnen eerder al met Berend Lubbinge maar  deze keer is Henk Spoel aan de beurt.

_mg_1673_dxo

Henk verleent al sinds november 2014 hand- en spandiensten aan glasvezel De Wolden. “In augustus 2014 ben ik in Ruinen komen wonen. Daarvoor woonde ik in Emmen waar ik een goede en snelle internetverbinding had via Ziggo, maar ik stond al wel op het punt om over te gaan op een glasvezelverbinding omdat die natuurlijk nog sneller, stabieler en toekomstbestendiger is”, vertelt Henk. “In Ruinen woon ik nu buiten de kern en daar moeten we het doen met een ADSL-verbinding. Toevallig lazen wij in de Wolder Courant een bericht over een informatie-avond over glasvezel in vakantiepark Westerbergen. Daar ben ik naar toe gegaan en al snel heb ik me toen bij het bewonersinitiatief aangesloten.”

dsc_3819 dsc_3820

Henk was voorheen werkzaam als ICT-er en had bij GDW al snel zijn draai gevonden. “Ik ben net gepensioneerd en ik ben nu actief als vrijwilliger bij het team communicatie dat alles organiseert en verzorgt wat te maken heeft met de communicatie naar de bewoners en andere partijen. Verder ben ik voorzitter van de Raad van Advies.”

Druk

Glasvezel De Wolden is inmiddels flink gegroeid en Henk is er dan ook behoorlijk druk mee. Naast zijn functie binnen de raad van advies verzorgt hij ook, samen met een aantal andere vrijwilligers, de antwoorden op de vragen die bewoners mailen en hij neemt regelmatig de telefoon op als bewoners bellen met vragen over de aanleg, de schouw, de abonnementen en alles wat daar bij komt kijken.  “Sinds oktober 2015 ben ik voorzitter van de Raad van Advies” legt Henk uit. “Deze vergadert met een frequentie van om de 4 weken. Daarbij verzorg ik de agenda en zit deze vergaderingen dus voor. “

fotoclubhenk-spoel

Wat trekt een gepensioneerde ICT-er aan dit werk? Want hobby’s heeft Henk ook genoeg. Hij is bijvoorbeeld ook lid van fotoclub De Wolden en mag er graag op uit trekken met de camera. “Meewerken aan de realisatie van het glavezelnetwerk vind ik erg leuk” reageert Henk. “Het is echt een heel bijzondere ervaring. We werken met een stel leuke en enthousiaste mensen om dit voor elkaar te krijgen. Het is intensief en het kost veel tijd, maar we gaan ook ergens voor. Hierdoor heb ik ontzettend snel mijn nieuwe woonomgeving en enorm veel mensen leren kennen!”

2016-11-16-photo-00000009

Henk is één van de mensen die af en toe de blauw-paarse GDW-caravan bemant en is ook daar heel enthousiast over. “Het is natuurlijk ontzettend belangrijk dat alle bewoners van De Wolden een abonnement nemen. Ons bewonersinitiatief is alleen levensvatbaar als voldoende mensen zich abonneren en daar zet ik me graag voor in!”

henkspoel2

 

 

Reacties