Schakel vandaag nog de koppeling tussen je WhatsApp en Facebook uit

Het zal je waarschijnlijk niet zijn ontgaan dat WhatsApp je gegevens gaat delen met Facebook. Wil je hier geen gebruik van maken, dan kun je deze koppeling zelf nog uitschakelen. 

Er zijn twee eenvoudige manieren die je kunt toepassen om de koppeling naar Facebook uit te kunnen zetten.

1. Voor het accepteren van je nieuwe servicevoorwaarden
Zodra je de nieuwe voorwaarden ontvangt, klik je op “Lees”. Je komt nu op een uitgebreide pagina met heel veel tekst. Scroll naar beneden tot je bij het gedeelte met opties over de Facebook koppeling komt. Hier staat automatisch een vinkje aan. Zorg dat je het vinkje weghaalt, en accepteer vervolgens alsnog de voorwaarden en het privacybeleid. Nu worden je accountgegevens niet met Facebook gedeeld.

2. Binnen 30 dagen NA het accepteren
Als je per ongeluk toch direct op accepteren hebt geklikt is er geen reden tot paniek. Je hebt 30 dagen de tijd om alsnog van deze koppeling af te zien. Daarna verdwijnt deze optie. Dit doe je als volgt:

  1. Ga naar Instellingen
  2. Klik op Account
  3. Onderaan staat “Deel mijn accountinformatie”.
  4. Als je deze uitvinkt, wordt je informatie niet gedeeld met Facebook.

Zie je deze optie niet, dat is de kans groot dat je nog een update van Whatsapp moet installeren of moet ontvangen.

Waarom wil Facebook deze informatie van je ontvangen?

Een belangrijk verdienmodel van Facebook is reclame. En dat doen ze met behulp van advertenties op je tijdlijn.  Door de koppeling met WhatsApp hebben ze meer informatie over jou als gebruiker en kunnen ze nog specifieker adverteren.

Reacties