Boerderijenfietstocht, maar dan anders

Foto: Boerderijenfietstocht

De stichting Boerderijen fietstocht  “maar dan anders”  uit Zuidwolde organiseert 27 juli 2016 weer een prachtige fietstocht door de omgeving. Een fietstocht, waarvoor de laatste jaren niet alleen boerderijen maar ook andere bedrijven hun deuren open hebben gezet en men graag en met trots uitleg willen geven over hun bedrijf.

boerderijenfietstocht

De start van de tocht is tussen 9.00 en 12.00 uur vanaf zalencentrum Den Kaat in Zuidwolde, hier kan de dag worden begonnen met een kop koffie of thee.  De kinderroute is 25 kilometer en leidt langs de melkveehouderij van de Fam. Steert waar een kijkje achter de schermen genomen mag worden en camping ‘t Reestdal met z’n nieuwe survivalbaan waar de deelnemers van de fietstocht deze dag gratis gebruik van mogen maken. (Neem droge kleding mee!)

Het Heuveltjesbosbad in Balkbrug verzorgt een rondleiding en is dit keer ook opgenomen als stempelpost. Al met al een tocht voor de jeugd met veel leuke en actieve verrassingen.

De  ± 40 km route heeft dit jaar een bijzondere bezienswaardigheid, het wolvarkensbedrijf van ’’ Oerboer’’ Janssen. Verder  is het mechanisatiebedrijf van de fam. Pierik als stempelpost in de route opgenomen. Ook is er de mogelijkheid om even de gedachten te verzetten bij de Bijenbergkapel in Noord Stegeren. Bovendien is  de Uilenburght ‘’beheersboerderij van  het Drentslandschap  in Oud Avereest’’ deze dag opengesteld . Ondernemingen waar men vaak aan voorbij gaat geven u nu de gelegenheid om een kijkje te nemen.

Voor beide routes wordt de lunch aangeboden bij  de boerderij  van de TBS kliniek Veldzicht te Balkbrug, deze dateert uit begin 1900 en ook hier biedt men een rondleiding over en rond het terrein van de Ommerschans.

Deze lunch is uiteraard bij de prijs inbegrepen.

De prijs is € 3.50 voor kinderen tot 12 jaar en € 8.00 voor volwassenen.

 

 

 

 

Reacties