Een nieuwe blog van José

Foto: R. Schreuder

Ik step, jij stept en wij steppen!!

DSC09182

Wow alle leuke dingen volgen elkaar in rap tempo op!! Ik kan het bijna niet meer bijhouden….met schrijven. Voor de rest kan ik het prima bijhouden! Wat wij nu weer gedaan hebben: steppen! Gewoon steppen, net als vroeger. Met de autoped maar dan voor grote mensen. En leuk dat het was!

DSC09184

Ansen

Op zaterdagochtend verzamelden we bij “de groene hof” in Ansen. Een prachtige plek in het Drentse platteland. We werden daar verwelkomd door Jannie Muggen. Na wat uitleg over het steppen op zich en het uitzoeken van de juiste step, gingen we op pad! We stepten langs weilanden, onverharde paden en door het bos. Steppen is te gek! We zijn gestopt bij het bezoekerscentrum “Dwingelerveld” en we hebben onderweg een bezoek gebracht aan het atelier van (orthopedisch) schoenmaker Laurens van Venrooij. We sloten de ochtend af bij “de groene  hof” daar hebben we de mooie winkel van Jannie Muggen bekeken en een heerlijk kopje koffie/thee op haar terras gedronken. Met uitzicht op de kruiden tuin!

DSC09186

Steppen

Steppen is echt heel leuk! Ik hield er een heel goed gevoel aan over! De intensiteit van steppen ligt tussen hardlopen en fietsen in. Je gebruikt meer spieren dan bij het hardlopen! Ik vind steppen zelfs zo leuk dat ik zelf een step gekocht heb. Een wedstrijd step. Helaas zijn er in de buurt geen stepverenigingen! Maar misschien kunnen we er een beginnen. Aan alle steppers in de buurt: je kan je bij mij melden! Ik ben erg enthousiast over het steppen!

kostka step

Einde in zicht

Het komt goed uit dat ik nu iets heb gevonden wat ik leuk vind en ook nog caloriën verbrand want nog even en dan is de afvalrace afgelopen! Het einde komt in zicht. Ik ben mij aan het voorbereiden op het eindfeest! De finale is op zaterdag 9 juli om 19.30 in de Poort in Ruinen. Belangstellenden zijn welkom op ons feest en de toegang is gratis.

Ik heb veel zin in het eindfeest. Maar het blijft een dubbel gevoel. Op 9 juli sluiten we een heel intense periode af. Ik had het niet willen missen!

DSC09191

Dankbare groeten,

José

 

 

 

Reacties