JA21 maakt zich zorgen over wolf en openbaar vervoer in Drenthe

Zorgen om OV.
Zorgen om OV.
Foto: Eigen foto

Assen – De politieke partij JA21 lanceert vandaag in Rotterdam de twaalf verkiezingsprogramma’s voor de Provinciale Statenverkiezingen 2023, met als slogan “Het moet echt anders”. ook die van drenthe, waarin ondermeer zorgen over de wolf en het openbaar vervoer aan bod komen.

Deze verkiezingen zijn volgens JA21 bepalend voor de toekomst van Nederland. ‘ant op 15 maart kiest Nederland niet alleen de samenstelling van de Provinciale Staten, De uitslag is ook bepalend voor de zetelverdeling in de Eerste Kamer. Nederlanders krijgen in maart dus dubbel de gelegenheid om hun stem over het huidige beleid te laten horen. Volgens JA21 zal een sterke aanwezigheid van de partij in de Eerste Kamer voorkomen dat de coalitie samenwerkt met de PvdA en GroenLinks.

Geen windturbines

In het provinciale verkiezingsprogramma van Drenthe is uiteraard veel aandacht voor de speerpunten van JA21: Geen windturbines, maar kernenergie. Geen dwangwet, maar een asielstop. Geen stikstof wurggreep, maar ruimte voor boeren en bouwen. Deze thema’s hebben volgens JA21 namelijk effect op alle problemen en beperkingen waar Drenthe momenteel mee worstelt.

In Drenthe is het openbaar vervoer naar kleine dorpen schaars. Drenten zijn daardoor sterk afhankelijk van een auto. In kleine kernen wil de partij deelauto’s beschikbaar stellen om de bereikbaarheid te verbeteren. Een goed wegennet is volgens JA21 van cruciaal belang voor Drenthe, daarom willen ze de N34 volledig verdubbelen.

JA21 maakt zich in groeiende mate zorgen over de wolf in Drenthe. Wolven zijn roofdieren die in een echt wilde natuur op hun prooi jagen. Volgens JA21 bestaat dergelijke natuur niet in Nederland. Daarom horen wolven niet in Drenthe thuis. JA21 wil vee en huisdieren beschermen tegen de wolf en daarom de wolf actief bestrijden in Drenthe. Waar nodig door middel van afschot.

Drenthe heeft een rijke historie, cultuur en erfgoed. Zoals de noaberschap, hunebedden, de natuur, de brinkdorpen en de veenkoloniën. JA21 Drenthe zet zich in voor behoud van natuurparken, monumenten en noaberschap. Paasvuren en carbidschieten zijn typisch Drentse tradities. De partij wil ervoor zorgen dat deze tradities in stand worden gehouden.

Het moet anders

“Wat wij sinds onze oprichting al verkondigen, zijn nu exact de thema’s waar Nederland op is vastgelopen. Wij laten zien dat het anders kan. En nu gaan we het ook anders doen! Het moet echt anders!” aldus fractievoorzitter van de Tweede Kamer en mede-partij oprichter Joost Eerdmans. “Wat Nederland per direct nodig heeft is verbetering van de koopkracht, betaalbare huizen en een asielstop. Niet nog meer immigratie, windturbines of een zelfgecreëerde papieren stikstofcrisis. Uit alle opiniepeilingen blijkt dat een meerderheid van de Nederlanders dit met JA21 eens is,” aldus Annabel Nanninga, mede-partij oprichter en fractievoorzitter van de Eerste Kamerfractie van JA21.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen