Burgemeesters spelen zit-sta spel, maar waarom doe ze dat?

Foto:

Zuidwolde – De burgemeesters van de twaalf Drentse gemeenten geven woensdag 14 september op ludieke wijze het startsein voor Oktober Kindermaand. Zij spelen op een geselecteerde school het zit-sta spel met het doel kinderen te interesseren voor kunst, cultuur en natuur. Tijdens Oktober Kindermaand bieden culturele instellingen kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar allerlei gratis activiteiten.

Na de Burgemeestersactie kunnen kinderen en ouders reserveren voor workshops, rondleidingen en theatervoorstellingen bij musea, schouwburgen en molens in Drenthe. De activiteiten maken een bezoek extra leuk.

Het deelnemen aan culturele activiteiten is niet voor iedereen vanzelfsprekend. De burgemeesters willen met een symbolische actie kinderen vertellen hoe fijn het is om muziek te maken, toneel te spelen of een schilderij te maken. Dit doen ze door in hun eigen gemeente een school te bezoeken. De burgemeesters spelen het zit-sta spel met de leerlingen. De winnaar wordt op de foto vereeuwigd met de burgemeestersketting en ontvangt het eerste programmaboekje.

Dit jaar wordt Oktober Kindermaand voor de 21 ste keer georganiseerd. Ruim 90 instellingen hebben leuke activiteiten voor kinderen ontwikkeld. Deze zijn bijeengebracht in een programmaboekje dat bij de VVV en in gemeentehuizen verkrijgbaar is. Het boekje krijgen de kinderen ook op school uitgereikt. Op de website www.kindermaand.nl zijn eveneens alle activiteiten te vinden.

 

Bron en foto: K&C.

Reacties

Cookieinstellingen