Wildplukwandelingen door Drenthe

Foto: Olga de Lange

De Wijk – Niet alleen planten in de tuin, maar ook wilde planten schieten de grond uit: het wildplukseizoen is van start. Bioloog en Wildplukster Olga de Lange organiseert dit voorjaar meerdere wildplukwandelingen in Drenthe in samenwerking met Het Drentse Landschap en anderen. De eerste wandelingen zijn op 14 en 22 april in het Reestdal en op 27 april in de omgeving van Orvelte. Aanmelden voor deze wandelingen is verplicht.

Wildpluk high tea

Tijdens de middagwandeling op zondag 14 april in het prachtige Reestdal laat wildplukster Olga zien welke planten, bessen en bloemen eetbaar zijn en welke men beter kan laten staan. Onderweg laat Olga diverse eetbare wilde planten proeven. Na de wandeling kunnen deelnemers genieten van een ‘wildpluk high tea’.

Pluk de dag

Maandag 22 april (2e paasdag) staat er om 7.00 uur een ochtendwandeling op het programma waarbij ontdekt kan worden wat de natuur allemaal te bieden heeft. Rust, ontspanning en lekker eten staan centraal. Yogadocent Marijke en wildplukster Olga organiseren deze wandeling onder het mom ‘Pluk de dag!’. Bij terugkomst staat een heerlijk ontbijt klaar met onder andere wildplukgerechten.

Proeven van wildpluk

Dit voorjaar kunnen geïnteresseerden ook meewandelen in de omgeving van Orvelte. Op zaterdagmiddag 27 april (Koningsdag) gaat dit van start bij De Zunnekaant. Gastvouw Joan kent de omgeving op haar duimpje en heeft een afwisselende route bedacht. Na de wildplukwandeling kan er genoten worden van een wildpluk-proeverij.

Voor meer informatie: www.wildschutserve.nl onder ‘wildplukken’ of www.drentslandschap.nl/activiteiten.

.

Reacties