Drie meiden organiseren Valentijnsgala: Alle kinderen hebben liefde nodig

Deze jonge meiden organiseren een Valentijnsgala.
Deze jonge meiden organiseren een Valentijnsgala.
Foto: Welzijn MensenWerk

Meppel – Drie jonge inwoners van Meppel hebben de handen ineengeslagen voor een heus Valentijnsgala. Fay (10), Lieke en Lora (beiden 11) vinden liefde en vriendschap belangrijk. “Want daar gaat Valentijnsdag over,” zegt Lora. Fay vult aan: “Daarom organiseren we iets voor het goede doel.” Dat goede doel is de stichting Het Vergeten Kind.

Het Valentijnsgala wordt een evenement met muziek, eten en drinken, leuke activiteiten “En met hartjes en rood en roze!” roept Lieke. Het drietal wordt bij het organiseren ondersteund door jongerenwerker Aïda Scholing van Welzijn Mensenwerk.

Een gezellig evenement

“Een valentijnsgala is een soort van Disco,” Lieke moet er even over nadenken. “Want we gaan muziek draaien.” ‘Maar er komt ook een fotohoek,” “en snackjes”. De drie meiden hebben van alles bedacht voor een gezellig evenement dat ook nog geld opbrengt. “Er is ook een verloting, dan gaan de namen in de pot en een paar winnen een prijs,” legt Lora uit. De prijzen voor de verloting -bijvoorbeeld bioscoopbonnen, en een middagje kanoën- zijn geschonken door bedrijven uit Meppel. Ook de versiering is gesponsord.

Iedereen mag iets doen

“Als je binnenkomt moet je eerst betalen,” Fay kijkt er streng bij. “Vijf Euro. Maar dan krijg je ook een bon voor drinken.” En dan mag je genieten van de gezelligheid en van de leuke activiteiten. Het is nooit te veel volgens de organisatoren. Ze nodigen iedereen uit die iets kan: liedjes zingen met een gitaar, helpen met drinken schenken, snackjes regelen of helpen in de fotohoek. “Oh ja, een goochelaar,” fantaseert Lora. “of een clown met ballonnen!” Kortom: als je mee wil doen voor het goede doel, dan mag je je aanmelden.

Het goede doel

De opbrengst van het valentijnsgala gaat naar de stichting Het Vergeten Kind. Deze stichting werkt voor kinderen die zich vergeten voelen door verwaarlozing of mishandeling. Dat hoort bij Valentijn, vinden de organisatoren: “Valentijnsdag is een liefdesdag en alle kinderen hebben liefde nodig.”

Het valentijnsgala vindt plaats op 18 februari van 19.00 tot 22.00 uur in de Triangel, bij ccm De Plataan aan de Vledderstraat. De entree bedraag € 5,-. Mensen die iets willen doen bij het gala kunnen bellen of appen via jongerenwerker Aïda Scholing: 06 820 151 49

Reacties

Cookieinstellingen