Heeft je buurman een drugslab op zolder?

Ondermijningscontainer.
Ondermijningscontainer.
Foto: Gemeente Meppel

Meppel – Een ondermijningscontainer, zo wordt-ie genoemd. Tijdens de laatste Donderdag Meppeldag, aanstaande donderdag, staat die in de stad. In deze container wordt van 10.00 tot 16.00 uur ieder uur een rondleiding gegeven langs de aanwijzingen van ondermijning. Maar je kan ook gewoon de container bezoeken.

In de container leren bezoekers onder meer hoe drugs wordt gemaakt en welke criminaliteit erachter zit. Experts vertellen er hoe je drugscriminaliteit kan herkennen.

Hennepkwekerij op zolder

“Sommige criminaliteit ziet u niet als u niet goed kijkt, terwijl het onder uw neus gebeurt”, schrijft de gemeente. “Bijvoorbeeld de buurman die een hennepkwekerij op zolder heeft of een bestelbus waaruit ’s avonds laat een container wordt leeggegooid in de sloot. Een drugslab brengt zeer grote gevaren met zich mee. Zo kunnen bijvoorbeeld chemicaliën ontbranden of ontploffen en kunnen giftige stoffen ontsnappen in uw woonwijk.”

De container staat donderdag op de Hoogetin, achter Stadscafé Oasis. De campagne wordt gefaciliteerd door de provincie en het Regionaal Informatie en Expertise Centrum Noord-Nederland. De ondermijningscontainer gaat de hele provincie door. Daar heeft de provincie 100.000 euro voor uitgetrokken.

Reacties

Cookieinstellingen