Regelingen minima De Wolden blijven onveranderd

Gemeentehuis De Wolden.
Gemeentehuis De Wolden.
Foto: Kim Stellingwerf

Zuidwolde – Het college van De Wolden heeft het minimabeleid geëvalueerd. Zij hecht sinds jaar en dag aan een minimabeleid met aandacht voor de inwoners die het financieel moeilijk hebben. Het college vindt het belangrijk dat de inwoners participeren in de samenleving, gezond zijn en sociaal en economisch zelfredzaam zijn. Het college wil het huidige minimabeleid ongewijzigd continueren.

De evaluatie laat zien dat er ten opzichte van 2016 een groter bereik en gebruik gerealiseerd is. Er is nog voldoende ruimte om binnen het huidige beleid dit bereik en gebruik te vergroten.

Naar verwachting zal de stijgende lijn zich ook in 2019 voortzetten en daarom worden de  huidige regelingen gecontinueerd. De ingezette acties als kindpakket, informatiepunt geldzaken, verspreiden van folders hebben ervoor gezorgd dat de bekendheid van de regelingen is vergroot en er hebben meer mensen gebruik van gemaakt. De verwachting is dat we met de ingezette koers het bereik en gebruik nog verder kunnen vergroten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen