Demonstratie prepareren in Buitencentrum Drents-Friese Wold

Karst aan het werk.
Foto: Eigen foto

Appelscha/Zorgvlied – Prepareren, oneerbiedig ook wel opstoppen genoemd, is meer dan een techniek. Een preparateur is een kunstenaar. Hij of zij moet niet alleen kunnen boetseren maar het dier ook een natuurlijke houding geven. ‘ Hoe leeft?’ maar vooral ook ‘hoe beweegt het dier?’ zijn belangrijke vragen voor de preparateur. Karst Landman laat op zaterdag 17 oktober zien hoe hij dieren zo levensecht mogelijk prepareert.

Karst aan het werk.

Karst Landman uit Zorgvlied is van jongs af aan altijd geïnteresseerd geweest en bezig geweest met vogels en de natuur. Zo nu en dan vond hij weleens een dode vogel die hij meenam en via zijn vader liet opzetten door een preparateur. Zo werd de liefde en passie geboren voor het prepareren. Tijdens de demonstratie in het Buitencentrum gaat hij een inheemse vogel opzetten. Het is nog een verrassing  welke vogel hij zal kiezen.

De demonstratie is op 17 oktober tussen 10.30 en 15.30 uur te volgen in het Buitencentrum Drents-Friese Wold, Terwisscha 6a net buiten Appelscha. Gratis entree gedurende de dag.

Voor meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/drentsfriesewold

Reacties