VaarFietstochten vanuit Echten zijn weer begonnen

Varen en fietsen vanuit Echten.
Foto: Eigen foto

Echten – De Drentse Praam is dinsdag 7 juli weer begonnen met de VaarFietsTocht. Het startsein werd ’s morgens gegeven door wethouder Giethoorn van de gemeente Hoogeveen. De tochten zijn wekelijks.

De VaarFietsTocht vindt iedere dinsdag plaats in de maanden juli en augustus. De startplaats is bij Gasterij de Molenhoeve in Echten. Men gaat varen en fietsen. Als men ’s morgens start met varen, worden de fietsen naar het eindpunt getransporteerd. Gaat men ’s morgens fietsen dan vaart men ‘s middags en worden de fietsen ook weer vervoerd.

Beeldscherm

Aan boord wordt een kopje koffie of thee geschonken. In de passagierstent is een beeldscherm opgesteld. Tijdens de tocht worden beelden getoond van het oude en nieuwe kanaal. Deelnemers ontvangen een lunchpakket op mini-camping Schonewille. De deelnemers die ’s morgens fietsen starten met koffie en gebak bij de Molenhoeve. De middagfietsers eindigen daar met koffie en gebak. In de fietstocht is een bezoek opgenomen aan de scheepvaartexpositie van de Drentse Praam. De expositie is ook voor belangstellenden geopend. (Alteveer 127) Het is een dag-arrangement dat eindigt om plm. 16.00 uur. Boekingen vinden uitsluitend plaats via punt H Hoofdstraat 17 A Hoogeveen 0528-291177.

Reacties