Duizend soorten expositie in Bezoekerscentrum

Bijenwolf.
Foto: Ben Walet

Ruinen – De fototentoonstelling ‘de 1000 soorten van de wereld van OERRR’ laat zien hoe rijk de natuur in de tuin van Bezoekerscentrum Dwingelderveld is. Van boerenwormkruid tot bijenwolf, van ijsvogel tot levendbarende hagedis… meer dan 1.000 verschillende planten- en diersoorten hebben vrijwilligers van Natuurmonumenten geteld. De expositie is vanaf 14 februari tijdens openingsuren van het bezoekerscentrum aan de Benderse 22 in Ruinen te zien.

De tuin rondom het bezoekerscentrum is een explosie van kleuren, geuren en geluiden. Toen vrijwilligers gingen noteren wat ze allemaal tegenkwamen, bleken er uiteindelijk meer dan 1.000 soorten planten en dieren te leven. De bijenwolf bijvoorbeeld, een wesp die bijen vangt en verlamt! Of het boerenwormkruid waarmee je wol kunt verven. Reden genoeg om er een speciale expositie aan te wijden.

Zelf ontdekken

Doe de natuurquiz om je kennis over deze planten en dieren te testen. Maar je kunt ook de tuin bezoeken of een wandeling door het Dwingelderveld maken om te kijken of je zelf nòg meer soorten kunt vinden.

Reacties