Talent ontdekken tijdens Eurosonic Preview in Podium34

Nina Wood in actie.
Nina Wood in actie.
Foto: K&C Drenthe

Borger – Poptalent uit Drenthe verzamelt zich op 13 januari zich in Podium34 in Borger voor de Eurosonic preview show. Stichting Kunst & Cultuur en The Bake Shop kijken vanaf 19.30 uur vooruit op Eurosonic Noorderslag. Op het podium staan Helen Jewett, Nina Wood en Maartje. Verder zijn er optredens van Lisa Ploeger en band en Marit en de medemensen. De toegang is gratis.

Lisa Ploeger en Marit Nygård deden afgelopen jaar mee aan Hit the North. Dat is hét noordelijk talentontwikkelingstraject voor opkomend talent. Tijdens dit traject kregen Lisa en Marit muzikale en zakelijke begeleiding. Ze konden zich hierdoor flink ontwikkelen. Beide dames zochten versterking door een band om zich heen te formeren, waardoor hun muziek voller klinkt en op grote podia beter tot zijn recht komt. Marit Nygård en de medemensen spelen Nederlandstalige kleinkunst. Lisa Ploeger en band brengen country-achtige popmuziek.

Trillende snaren

Helen Jewett, Nina Wood en Maartje zijn geselecteerd voor Hit the North 2024. Frontman en oprichter van de band Helen Jewett is de uit Zwinderen afkomstige Gijs Stuivenberg. Net als bassist Brent van Rij en drummer David Helbig volgt hij een muziekopleiding in Zwolle. De band maakt een combinatie van post-punk en shoegaze, met een krachtig geluid en veel dynamiek.

De band Nina Wood uit Assen brengt een mix van eigenzinnige Nederpop, kleinkunst, indierock en spoken word. Zij combineren trillende snaren met de betoverende stem van Nina.

Maartje uit Meppel staat bekend om haar scherpzinnige Nederpop gecombineerd met het genre coming of age waarin de mentale groei van een persoon centraal staat. Ze voegt daar elektronische beats aan toe die zowel toegankelijk als eigenzinnig zijn. Samen met haar bandleden en dansers staat Maartje garant voor een energieke liveshow.

De Eurosonic Preview show wordt gezien als het nieuwjaarsfeestje van de Drentse popmuziek en is de voorloper op Eurosonic Noorderslag dat van 17 tot en met 20 januari in Groningen plaatsvindt.

Zanger Gijs van Helen Jewett. (Foto’s: K&C Drenthe)
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen