Sint Nicolaaskerk staat centraal bij Kunstroute Dwingeloo

Werk van Louise Vons.
Werk van Louise Vons.
Foto: Eigen foto

Dwingeloo – In de dertiende editie van de Kunstroute Dwingeloo staat de gerestaureerde Sint Nicolaaskerk staat centraal. De route vindt plaats in het weekend van 6 en 7 mei en het is de dertiende editie. Op 18 locaties, vanaf de Entingheweg over de Brink via het Westeinde tot Honingvlaken laten 28 kunstenaars in hun atelier of op prachtige locaties hun werk zien.

De organisatie is er dit jaar in geslaagd om acht nieuwe enthousiaste kunstenaars bij de route te betrekken. In Dwingeloo wonen en werken relatief veel kunstenaars. Het kunstaanbod op de route is weer zeer gevarieerd: olie-, acryl- en aquarelschilderijen, iconen, keramiek, fotografie, beelden, glaskunst, sieraden en textiele technieken.

Werk van Louise Vons. (Eigen foto)

Iconenschilderijen

De Kunstroute biedt een mooie gelegenheid om kennis te maken met de kunstenaars en hun werk. Louïse Vons bijvoorbeeld exposeert in de Sint Nicolaaskerk. Zij maakt prachtige traditionele iconenschilderijen, die heel mooi in het interieur van de kerk passen. Het is de moeite waard om een kijkje in de kerk te nemen vooral omdat de kerk de afgelopen twee jaar gesloten is geweest. De kerk is grondig verbouwd en gerestaureerd om te kunnen functioneren in deze tijd. Dat betekent dat, naast de gebruikelijke kerkdiensten, ook diverse culturele activiteiten kunnen worden aangeboden. Kortom de kerk kan weer het middelpunt van het dorp worden.

Kans op kunst

Tijdens de Kunstroute worden verschillende kunstwerken verloot. Een aantal kunstenaars heeft een kunstwerk voor de verloting beschikbaar gesteld. Tijdens de route zijn de loten van twee euro per stuk op de locaties beschikbaar. Zondag na afloop van de Kunstroute worden de winnaars getrokken.

De compacte kunstroute van ongeveer 5 kilometer is op zaterdag 6 en zondag 7 mei geopend van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Meer informatie is te vinden op: www.kunstroutedwingeloo.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen